Road to Tokyo – Powered by FUTURUM

Brend van der Horst | 07 mei 2021

Hallo, mijn naam is Daniel Abraham Gebru, regerend Paralympisch kampioen wielrennen voor Nederland, maar mijn roots liggen in Eritrea. Op dit moment begeleid ik jonge vluchtelingen in Nederland en probeer ik hen te inspireren door hen te laten zien hoe sport hen kan helpen bij hun integratie in Nederland. Daarnaast werk ik hard aan mijn doel om later dit jaar mijn Olympische titel met succes te verdedigen. Ik ben blij dat ik mijn ervaringen, hoogte- en dieptepunten met jou kan delen op weg naar Tokio 2021! Zo deed ik mee aan Mission 48.1000 van FUTURUM, ging ik op hoogtestage in de Sierra Nevada en kreeg ik een wel heel speciale outfit van FUTURUM.

Dit is een voorpublicatie uit FuturumMag.17 | MISSION 48.1000 – Grenzen verleggen

Mission 48.1000

Zaterdag 10 april. Gisteravond is Abraham op het basiskamp aangekomen. Met een wegfiets, een tijdritfiets, meerdere kledingsets en maaltijden, zorgvuldig samengesteld door zijn diëtist. Om drie uur gaat de wekker, anderhalf uur later rijdt hij weg voor de eerste etappe van 80 kilometer. De route gaat over zo veel mogelijk verlichte paden. Risico’s worden geminimaliseerd. Sneller dan verwacht is hij terug. Strava geeft een gemiddelde van bijna 35 kilometer per uur aan, en dat tijdens een rit in het donker en bij amper 2 graden. Abraham oogt opgewekt, trekt droge kleding aan, eet wat en is dan weer vertrokken. Ook de etappe van 110 kilometer verloopt gesmeerd: opnieuw ligt het gemiddelde met 34 kilometer per uur ver boven de gestelde grens.

Trainingskamp Sierra Nevada

Vrijdag 16 april. Kort na de Mission 48.000 vertrok ik naar de Sierra Nevada voor een hoogtestage van bijna twee weken ter voorbereiding op de belangrijke wedstrijden die eraan komen. Bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen begin mei! Als je aan Spanje denkt, denk je waarschijnlijk aan veel zon en hoge temperaturen, en dat is waar ik op gehoopt had, maar op 2100 meter hoogte ben ik echt blij dat ik mijn FUTURUM 4 SEASONS jack heb meegenomen! Hier in de bergen is het momenteel nog behoorlijk koud en te oordelen naar de sneeuw die er nog ligt, is het de laatste tijd ook niet erg warm geweest. Op dit moment heb ik meer dan 640 trainingskilometers afgelegd en heb ik meer dan 16.000 hoogtemeters bedwongen.

De Sierra Nevada in Zuid-Spanje biedt fantastische mogelijkheden voor een trainingskamp op hoogte. Alle faciliteiten zijn aanwezig en de wegen zijn goed onderhouden en niet te druk met verkeer. Wij verblijven in het dorp Pradollano, dat 32 km van Granada ligt en vooral bekend is om het Sierra Nevada Skistation, het meest zuidelijke skigebied van Europa. Het dorp zelf ligt op een hoogte van 2.100 m, op de flank van de berg, waarvan de top zelfs op een hoogte van 3.400 m ligt. Wat een geweldige omgeving voor een trainingskamp! In voorbereiding op Tokio 2021 is deze hoogtestage zeer belangrijk. Het helpt me om mijn conditie naar een hoger niveau te tillen, zodat ik optimaal aan de start kan staan van de belangrijkste maanden van het jaar.

“It’s all about the details. Dat hebben ze bij FUTURUM goed begrepen!”

Unieke FUTURUM kleding

Om in stijl rond te kunnen rijden op training in het peloton heeft FUTURUM een speciale kit voor mij ontwikkeld. Aangezien ik Nederlands kampioen op de weg en de individuele tijdrit ben, heb ik ook de eer om in bepaalde wedstrijden het rood-wit-blauw te mogen dragen. Tijdens de andere wedstrijden draag ik de unieke kleding waarvan het design is geïnspireerd op het logo en de kleuren van mijn sponsor NL Training. Door mee te denken in de ontwikkeling en de mogelijkheid om mijn wedstrijden te kunnen rijden in een speciaal snelpak heb ik het beste materiaal tot mijn beschikking voor de belangrijke wedstrijden die nog gaan komen. ‘It’s all about the details’ hebben ze bij FUTURUM goed begrepen!


» Favoriete producten van Daniel: