• Voor 23:00 uur besteld, morgen GRATIS bezorgd!
  • Altijd GRATIS bezorging & retourneren
  • GRATIS Same Day Delivery met Fietskoeriers

Veiligheid en privacy

Communicatie per e-mail en telefoon

Je zal alleen de informatie ontvangen die je aangevraagd hebt, op het medegedeelde adres. Als je desondanks e-mails, post, telefoon of ongewenste reclame ontvangt van ons bedrijf maar deze in de toekomst niet meer wenst te ontvangen dan kun je contact met ons opnemen via support@futurumshop.nl.

Telefonisch zullen wij enkel contact opnemen indien dit nodig is om jou te informeren over de bestellingen die je online bij ons geplaatst hebt.

Adresgegevens

Ons hoofdvestigingsadres is:
FuturumShop.com BV (hoofdvestiging)
Europaweg 165
7336 AL Apeldoorn

Ons postadres is:
FuturumShop.com
Europaweg 165
7336 AL Apeldoorn


Privacy policy

Wij respecteren jouw privacy en verwerken jouw persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor jij ze hebt verstrekt en in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet.

1. Bedrijfsgegevens
Naam bedrijf: FuturumShop.com BV
Website: https://www.futurumshop.nl
Inschrijfnummer KvK: 08076249
BTW- nummer: 8111.44.422.B.01


2. E-mailadres
a. Wij kunnen je, in het kader van een gesloten overeenkomst, aanbiedingen doen over soortgelijke producten en diensten, mits je bij het verstrekken hiervan geen verzet hebt aangetekend. De mogelijkheid tot het aantekenen van verzet is vermeld bij het moment van het verstrekken van jouw gegevens. Bovendien wordt je in elke communicatie de mogelijkheid geboden om onder dezelfde voorwaarden verzet aan te tekenen tegen verder gebruik van jouw e-mailadres.
b. Bij het verzamelen van jouw e-mailadres voor redenen anders dan in het kader van een gesloten overeenkomst, wordt dit niet gebruikt voor het overbrengen van ongevraagde communicatie wanneer je daarvoor geen toestemming heeft verleend.


3. Postadres
Wij gebruiken jouw postadres (ontvangen in het kader van een verkoop) voor het verzenden van reclameboodschappen met informatie over producten en diensten. Als je dergelijke reclame niet wenst te ontvangen, kunt je contact met ons opnemen op onderstaand adres.


4. Telefoonnummer
Wij gebruiken jouw telefoonnummer niet voor commerciële doeleinden.


5. Overige persoonsgegevens
Overige persoonsgegevens verwerken wij alleen (door middel van cookies, het uitlezen van randapparatuur of anderszins) indien:

1. de gegevensverwerking noodzakelijk is voor:    
a. de uitvoering van een met jou gesloten overeenkomst;
b. de goede invulling van een publiekrechtelijke taak;
c. de behartiging van ons gerechtvaardigd belang (tenzij jouw belang of fundamentele rechten en vrijheden boven dit belang prevaleren), of;

2. je toestemming hebt gegeven voor de verwerking bij het verzamelen hiervan.

Wij bewaren jouw gegevens in ieder geval niet langer dan noodzakelijk is voor de verwerking van de doeleinden waarvoor deze zijn verzameld.


6. Bijzondere persoonsgegevens
De verzamelde informatie wordt alleen intern gebruikt en wordt niet doorgegeven aan andere organisaties


7. Veiligheid overdragen en ontvangen van gegevens
a. Als wij jouw gegevens overdragen of ontvangen op onze website, gebruiken wij altijd de coderingstechnologieën die erkend worden als gangbare standaarden binnen de IT-sector;
b. Als wij bepaalde kritieke informatie ontvangen of overdragen, zoals bijvoorbeeld financiële informatie of gezondheidsinformatie, gebruiken wij een beveiligde server. Je wordt hiervan op de hoogte gesteld via een scherm dat afgebeeld wordt op onze site (pop-up);
c. Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van informatie die wij ontvangen op onze site;


8. Veiligheid opslag van gegevens
Veiligheidscriteria

a. Op de pagina waar je je persoonsgegevens verstrekt, wordt gebruik gemaakt van een beveiligde verbinding.
b. Wachtwoorden worden altijd gehasht opgeslagen.
c. Wij slaan zo min mogelijk gegevens van klanten op en zorgen ervoor dat er in onze database helemaal geen bijzonder gevoelige persoonsgegevens worden bewaard, tenzij dit niet anders kan.
d. Het verzenden van persoonsgegevens per e-mail gebeurt via een beveiligde verbinding.
e. Wij nemen technische en organisatorische maatregelen om het verlies van gegevens of onrechtmatige verwerking ervan (zoals aanvallen) tegen te gaan. Wij garanderen daarom een passend beveiligingsniveau en laten onze site periodiek toetsen.
f. Alle systemen waarin (gevoelige) persoonsgegevens worden verwerkt, zijn voorzien van antivirussoftware en de laatste beveiligingsgerelateerde patches van alle andere belangrijke software, zoals uitgegeven door de leveranciers van deze software.
g. Minimaal 2 maal per jaar wordt onze site getoetst op applicatie kwetsbaarheden uit de zogenaamde OWASP top 10.


9. Toegang tot jouw gegevens
Op verzoek doen wij aan bezoekers van onze website mededeling over de persoonsgegevens die van hen worden verwerkt. Eventuele onjuiste gegevens kunnen worden verbeterd, aangevuld of verwijderd. Als je toegang wenst tot deze informatie, of jouw persoonlijke gegevens wenst te verbeteren gelieve contact met ons op te nemen op onderstaand adres.


10. Contact
Als je wenst te reageren op onze Privacy Policy, kun je contact opnemen:

a. Op het volgende e-mailadres: support@futurumshop.nl
b. Op het volgende telefoonnummer: 055-5339833
c. Op het volgende adres: Europaweg 165, 7336 AL Apeldoorn

Dit privacy beleid kan te allen tijde gewijzigd worden. Deze wijzigingen zullen wij hier publiceren en in voorkomend geval zal je hier per e-mail van op de hoogte worden gesteld.

Cookies

Cookiebeleid van FuturumShop (versie 24 mei 2018)

Als FuturumShop zijnde gebruiken wij cookies en andere technieken zoals web beacons en SDK's op onze website. Omdat wij jouw privacy op de eerste plaats hebben staan én toch de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek(en) aan onze webwinkel willen verbeteren, vinden wij het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij cookies gebruiken. En hoe we deze gegevens beheren. In de onderstaande tekst geven wij je zoveel mogelijk informatie over het gebruik van cookies en aanverwante technieken.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw gegevens?

FuturumShop bv, gevestigd aan de Europaweg 165, 7336AL Apeldoorn, is de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in dit cookiebeleid.

Cookies: wat zijn het precies?

Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestandjes die jouw computer of mobiele apparaat opslaat wanneer je onze webwinkel gebruikt. Dit is nodig om de website goed te laten werken, maar ook om jouw gerichte aanbiedingen te kunnen doen. Kortom cookies zijn essentieel om jou een zo prettig mogelijke website ervaring te kunnen bieden. Er zijn daarnaast nog andere vergelijkbare technieken waarmee dezelfde resultaten worden behaald.

Wat zijn de overige cookie-achtige technieken?

Web beacons, Local en Session Storage en SDK's zijn standaard internettechnieken die er samen met cookies voor zorgen dat een systeem informatie kan verzamelen en vervolgens kan versturen. Cookies en overige technieken worden in alle webwinkels gebruikt. Door gebruik te maken van deze technieken kunnen wij veel voordelen bieden voor jou als klant. Zo zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat:

  • Het shoppen in de webwinkel van FuturumShop leuker en makkelijker voor je wordt;
  • Je bij jouw bezoek aan onze webwinkel niet steeds dezelfde informatie krijgt of moet invoeren;
  • We jou zo persoonlijk mogelijke aanbiedingen kunnen doen
  • We kunnen meten hoe jij onze webwinkel gebruikt, en kijken waar voor ons de verbeterpunten liggen
  • We kunnen herkennen welk apparaat je gebruikt als je bij ons op bezoek bent, om zo bijvoorbeeld de functionaliteit van de webwinkel op ieder apparaat te kunnen analyseren en te verbeteren.

Cookies van derden

Via onze webwinkel worden ook cookies van derden geplaatst. Op het gebruik van cookies door andere bedrijven is het privacy- en cookiebeleid van het desbetreffende bedrijf van toepassing. Welke cookies passen wij toe? In het kort:

Functionele cookies of noodzakelijke cookies

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze webwinkel goed werkt. Denk bijvoorbeeld aan functionaliteiten zoals een artikel in je winkelwagentje leggen of je bestelling betalen. Zonder deze cookies kun je eigenlijk geen producten bestellen. Essentieel voor jou als klant dus!

Analytische cookies

Met analytische cookies verzamelen wij met hulp van derden, statistieken over hoe onze webwinkel gebruikt wordt. Door het websitegebruik te meten, kunnen we onze winkel blijven verbeteren in het voordeel van onze gebruikers. Zo wordt onze website steeds sneller, veiliger en beter aangepast op jou als klant.

Marketingcookies

Wij plaatsen marketingcookies op onze webwinkel. Ook derde partijen kunnen marketingcookies plaatsen op onze webwinkel. Dit doen we zodat we jou op basis van je online surf-, zoek- en koopgedrag zo relevant mogelijke aanbiedingen kunnen doen. Met deze marketingcookies houden we ook bij welke advertenties je hebt gezien.

Functionele of noodzakelijke cookies

Functionele of noodzakelijke cookies zorgen ervoor dat de webwinkel van FuturumShop goed functioneert. Zonder deze cookies, werkt onze webwinkel niet en kunnen we jou niet van dienst zijn in jouw zoektocht naar het perfecte product voor jou!
Denk hierbij aan:

  •     Het onthouden en bewaren van de artikelen die bij jou in de winkelwagen staan;
  •     Opgeslagen browserinstellingen zodat je onze webwinkel optimaal op het door jou gebruikte beeldscherm kunt bekijken;
  •     De mogelijkheid je inloggegevens op te slaan zodat je deze niet iedere keer opnieuw hoeft in te voeren;
  •     Een gelijkmatige belasting van de website zodat die goed bereikbaar is en optimaal blijft werken;
  •     Het opsporen van mogelijk misbruik of mogelijke problemen in onze webwinkel, door bijvoorbeeld opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren.

Analytische cookies

Wij gebruiken, met behulp van derden, analytische cookies om het winkelgebruik te onderzoeken. Deze statistieken geven ons onder meer inzicht in hoe vaak we worden bezocht en waar we onze webwinkel kunnen verbeteren. Zo kunnen wij de ervaring met onze webwinkel voortdurend optimaliseren. Alles om te zorgen dat je een zo prettig mogelijke website ervaring hebt en met natuurlijk een voor jou gewenst resultaat: het juiste product, voor de juiste prijs. Hiervoor slaan we de volgende gegevens van je op:

  • Technische kenmerken, zoals de browser die je gebruikt (o.a. Chrome, Safari of Firefox), de resolutie van je computerscherm, je taalvoorkeur en welk apparaat je gebruikt;
  • Vanaf welke pagina je op onze website bent gekomen;
  • Wanneer en hoelang je verschillende pagina’s op de webwinkel bezoekt of gebruikt;
  • Of je gebruikmaakt van functionaliteiten van de webwinkel. Het plaatsen van een bestelling of het bekijken van eerdere aankopen;
  • Welke pagina's je bezoekt in onze webwinkel.
  • Welke advertenties je hebt aangeklikt op onze website of in Google;

Deze cookies gebruiken wij bijvoorbeeld om:

  • Bij te houden wat het aantal bezoekers van onze webwinkel is;
  • Te bepalen in welke volgorde een bezoeker de verschillende pagina's van onze webwinkel bezoekt.                
    - Hierdoor kunnen we zien hoe jij onze website bezoekt, om zo jouw reis door de website nog beter en persoonlijker te kunnen maken
  • Te meten hoelang een bezoek duurt;
    • Hierdoor kunnen we zien of we bijvoorbeeld wel het juiste blog hebben geschreven of de juiste aanbieding hebben gemaakt;

Marketingcookies

Onze website toont advertenties en promoties. Ook op websites van derden als Google en Google Shopping kun je deze advertenties tegenkomen. Om te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt zonder dat deze constant herhaalt worden, plaatsen partijen van derden cookies.

Voor de cookies die deze partijen voor marketingdoeleinden plaatsen, verwijzen wij je naar de verklaringen op de websites van deze partijen. Omdat de verklaringen regelmatig kunnen wijzigen, raden wij je aan deze privacy- en cookieverklaringen regelmatig te raadplegen. De volgende partijen plaatsen op onze webwinkel marketingcookies en/of overige technieken:

·Google

Browserinstellingen

Als je wilt vermijden dat wij cookies op jouw computer of smart Phone kunnen opslaan, kun je je browserinstellingen aanpassen. Je krijgt dan een waarschuwing voordat er cookies worden geplaatst. Je kunt de browser ook instellen dat deze alle cookies of alleen cookies van derde partijen weigert. Cookies die al geplaatst zijn, kun je ook gemakkelijk verwijderen in de browser.

Elke browser moet je apart instellen. Niet alleen elke browser maar ook op elk apparaat dat je gebruikt. Wel willen we duidelijk maken dat als je geen cookies wilt ontvangen, wij niet kunnen garanderen dat onze webwinkel goed werkt. Het kan zijn dat bijvoorbeeld de winkelwagen niet goed werkt of dat je bepaalde pagina's zelfs helemaal niet meer kunt zien.

Ook zorgt het weigeren van alle cookies er niet voor dat je geen advertenties meer te zien krijgt. De advertenties zijn dan alleen niet meer aangepast aan jouw interesses en zullen dus vaker worden herhaald. Dit komt doordat het systeem niet meer kan zien welke advertentie je wel en welke je niet hebt gezien. Wil je toch graag de instellingen van je browser aanpassen? Klik dan op één van de onderstaande links om direct naar de handleiding van je browser te gaan of raadpleeg indien nodig de helpfunctie van je browser.

· Chrome
· Safari
· Firefox
· InternetExplorer Edge

Cookies verwijderen in Chrome:

· Klik op de 3 puntjes, rechtsboven. Klik op Geschiedenis > Geschiedenis > Browsegegevens wissen.

· In het menu 'Browsegegevens wissen' heb je bovenin de optie om browsegegevens te wissen vanaf het eerste gebruik tot en met alleen het laatste uur. Daaronder kies je welke items je wilt wissen. Vink in elk geval 'Cookies en andere site- en plug-ingegevens' aan.

· Druk op de knop 'Browsegegevens wissen'.

Cookies verwijderen in Safari:

· Open Safari en ga naar Safari > Voorkeuren > Privacy > Bewaarde cookies en gegevens verwijderen > Beheer websitegegevens > Verwijder alles.

Cookies verwijderen in Firefox:

· Klik op de 3 streepjes rechtsboven, klik op Opties > Privacy > Individuele cookies verwijderen.

· Klik op 'Alle verwijderen'.

Cookies verwijderen in Microsoft Edge:

· Klik op de 3 puntjes rechtsboven > Instellingen. Klik onder 'Browsegegevens wissen' de optie 'Kies wat u wilt wissen'.

· Selecteer de cookies (voorgeselecteerd) > Druk op de knop 'Wissen'.

Cookies verwijderen in Internet Explorer:

· Klik op het tandwiel rechtsboven > kies Internetopties > tab Algemeen. Klik onder 'Browsegeschiedenis' op 'Verwijderen'.

· Wil je niet alles verwijderen? Vink dan in ieder geval 'Cookies en Websitegegevens' aan en klik op 'Verwijderen'.

Het privacybeleid van FuturumShop

Samen met het gebruik van sommige cookies worden ook persoonsgegevens verwerkt door onze webwinkel. In ons privacybeleid vind je meer informatie over hoe FuturumShop met jouw gegevens omgaat. Om te kunnen bewijzen dat wij op de juiste manier met jouw gegevens omgaan, zijn wij sinds kort ISO gecertificeerd. Wat dit precies inhoudt, wordt hieronder uitgelegd.

ISO 27001 Certificering: informatiebeveiliging

ISO 27001 Certificering, wat houdt dit nu in voor jou? Binnen Futurumshop werken we structureel aan het continu verbeteren en behouden van onze informatiebeveiliging en houden deze up to date aan de steeds veranderende omgeving. De lat ligt iedere keer weer hoger.  Allemaal volgens de normen, vastgelegd in de ISO 27001. Een onderdeel hiervan is dat de we onze beveiliging aan periodieke testen onderwerpen, waarbij eventuele zwakke punten direct aan het licht komen en worden opgelost. Hierdoor hoef je je nooit meer zorgen te maken over de beveiliging van jouw gegevens.

ISO 9001 Certificering:

Ook de 9001 certificering is binnen! Maar wat houdt deze certificering nu in voor jou? Binnen Futurumshop hebben we een kwaliteitsmanagementsysteem vastgelegd, wat inhoudt dat we constant bezig zijn met het verbeteren van onze diensten, zowel voor als achter de schermen. Enkele voorbeelden: nog betere productomschrijvingen zodat je een nog betere keuze kunt maken, de perfecte producten leveren die matchen met jouw behoefte, een snellere en makkelijker werkende website, nog betere service en nog betere bezorging. En uiteraard het belangrijkste: de veiligheid van jou gegevens

Beveiligde verbinding bij betalen

Als wij jouw gegevens overdragen of ontvangen op onze website, gebruiken wij altijd de coderingstechnologieën die erkend worden als gangbare standaarden binnen de IT-sector. Als wij bepaalde kritieke informatie ontvangen of overdragen, zoals bijvoorbeeld financiële informatie of gezondheidsinformatie, gebruiken wij een beveiligde server. Bij alle betalingen is de verbinding voorzien van een beveiliging welke door de ABNAMRO bank via Verisign wordt geleverd. Bij creditcard is dit de volgende beveiliging: SSL 3.0, RC4 met 128-bits codering (Hoog); RSA met 1024-bits overdracht. In een eerder stadium verzend je ook jouw adres- en bestelgegevens. Deze zijn ook door Verisign beveiligd in de hoogste graad: Camellia-256 256-bits. Veiligheid van jouw en onze gegevens vinden wij de hoogste prioriteit. Daarom hebben wij de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van informatie die wij ontvangen op onze site. Jouw gegevens worden nooit aan derden verstrekt en 100% beveiligd.

Lid Thuiswinkel Organisatie

Futurumshop.com BV is lid van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie en onderschrijft de wet "Bescherming van de consument bij op afstand gesloten overeenkomsten." De wet "Bescherming van de consument bij op afstand gesloten overeenkomsten" (wetsvoorstel 26 861) beoogt de consument een betere bescherming te bieden bij het kopen van goederen en diensten via internet, telefoon, post en andere communicatietechnieken. De wet is op 1 februari 2001 in werking getreden.

Futurumshop is lid van Ecommerce Europe. Deze organisatie vertegenwoordigt bedrijven die diensten en/of producten online verkopen aan consumenten in Europa.

Algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden kan je hier inzien.

Minderjarigen Belgische klanten kunnen bij ons kopen mits zij toestemming hebben van hun wettelijk vertegenwoordiger of dat de minderjarige de leeftijd en bevoegdheid heeft om hier zelf over te mogen beslissen.

Nieuwsbrieven

Je kan je aanmelden voor onze nieuwsbrieven. Zo blijf je op de hoogte van onze acties. Daarnaast voorzien wij je van tips, nieuws en persoonlijk advies. Wij versturen zowel algemene als gepersonaliseerde nieuwsbrieven. De persoonlijke variant stellen wij samen op basis van jouw gegevens om de brief interessanter te maken. Onze mails worden verstuurd met het e-mailadres newsletter@e.futurumshop.com. Je kunt dit mailadres daarom als een veilige afzender beschouwen. In onze nieuwsbrieven communiceren wij scherpe aanbiedingen die speciaal voor je zijn geselecteerd. Daarnaast voorzien wij jou van interessante tips en nieuwtjes uit de wielerwereld en is er een overzicht met links naar onze meest recente blogs. Dankzij onze grote affiniteit met sport hebben wij veel kennis in huis. In onze nieuwsbrief vertalen we dit naar een goed advies over het gebruik van de beste en nieuwste producten op de markt.

Uitschrijven? Wanneer je ingeschreven staat voor onze nieuwsbrief, maar deze onverhoopt niet meer wenst te ontvangen dan kun je je uitschrijven via de link onderaan de nieuwsbrief.

Reclame in de brievenbus? Wanneer je post (direct mailingen) van ons ontvangt en er zijn wijzigingen in je persoonsgegevens of je wilt deze inzien, log dan in met je account op onze website en daar treft je je informatie aan.
Wanneer je geen Direct Mailing meer van ons wenst te ontvangen, stuur dan een mail naar support@futurumshop.nl en wij maken dit voor je in orde. Uiteraard bevestigen wij dit aan je.


Jouw gegevens zijn veilig

Jouw privacy staat voorop bij het versturen van onze nieuwsbrieven. Daarom gaan wij vertrouwelijk met je gegevens om. Zodoende kan je je met een gerust gevoel aanmelden voor onze verschillende nieuwsbrieven en profiteren van onze acties zonder dat je je zorgen hoeft te maken over jouw privacy. Bij FuturumShop hanteren we een strikt anti-spambeleid voor de beste deliverability. Dit houdt in dat onze mails gegarandeerd virusvrij zijn en als zodanig door jouw mailprogramma worden herkend. Daarnaast hanteren wij de zwaarste internationaal erkende certificaten ISO 9001 en ISO 27001 voor veilig dataverkeer. Dankzij het gebruik van een SSL-certificaat worden je gegevens tijdens het bekijken van onze nieuwsbrieven in de webbrowser versleuteld en zijn deze te allen tijde beschermd. Indien je geen nieuwsbrieven meer wenst te ontvangen kan je je eenvoudig uitschrijven via de uitschrijfbutton die in al onze mails wordt getoond.

Persoonsgegevens aanpassen/verwijderen

Log dan in op je eigen account en pas het e.e.a. aan of neem contact met ons op via support@futurumshop.nl
of 055 – 533 98 33.