Review: Continental Grand Prix 4 season: Perfecte wegligging!

Harmen van der Meulen | 07 februari 2016
Het weer is er eindelijk naar om lekker op de racefiets op pad te gaan. Beter gezegd, de hele winter was het racefietsweer, met uitzondering van een paar weken geleden. Hoogste tijd om met mijn Conti 4Season banden de Veluwse wegen onveilig te maken, en te ervaren hoe het voelt om niet bij elke weg met kiezeltjes en nattigheid bang te zijn dat de kiezeltjes blijven plakken en zorgen voor een lekke band.

 

Review Continental Grand Prix 4 Season Duraskin

De Continental Grand Prix 4 Season Duraskin banden zijn ontwikkeld met het oog op ‘De hel va het Noorden’. Het idee is dus dat deze bannden extreem sterk zijn, en goed te gebruiken zijn bij bijvoorbeeld Paris-Roubaix. Dit wordt bereikt door het Duraskin weefsel op de band. Dit zorgt er voor dat je veel minder lek rijdt (tot 80%) dan andere banden. Volgens Conti is de DuraSkin niet zwaarder dan de reguliere band, maar dat gaan we natuurlijk eerst nog testen! Daarnaast moet het loopvlakmengsel van de Grand Prix 4-Season niet verharden bij lagere temperaturenen en daardoor een langere levensduur hebben zonder dat de grip afneemt.

De test

Na een rit van 30km door de bossen bij Radio Kootwijk merk ik dat de banden een prettige weglegging hebben. De slingerende, natte paden vol bladeren en zand worden probleemloos gereden. Ik merk eigenlijk niet dat ik met een antilek band aan het fietsen ben. Behalve naturlijk dat ik nog steeds niet heb lekgereden. Ik zet mijn route voort en test de banden nu op mooi glad asfalt. Oké, ik ben geen wereldtopper, maar ik kan niet anders concluderen dat voor mij als fanatieke tourrijder de banden ideaal op de weg liggen: goede grip, weinig kans op lek en lage rolweerstand.

Nu maar hopen dat de lente snel komt. Ik hou van fietsen, maar het meeste van fietsen in een heerlijk zonnetje!

Misschien iets voor jou?