Een frisse nieuwe start!

Gastblogger | 04 maart 2020

Je proeft de lente al in de lucht: een nieuw seizoen staat op het punt om te beginnen. Een nieuw decennium zelfs! Een periode waarin ik mezelf opnieuw wil heruitvinden. Ben ik nog wel de fietser (lees: wielrenner) die ik ooit wilde zijn? Of ben ik, juist nu, méér die wielrenner dan ik ooit was. Gaan we, ik, La Marmotte of éénzelfde uitdaging bijna 20 jaar na dato nog een keer aan? Heel veel vragen en vrije gedachten. Ik laat me graag uitdagen. Kortom: een frisse nieuwe start.

“Puzzelstukjes”

Ik stel geen doelen. Ik hoef niet de beste te zijn, maar ik wil wel als laatste gelost worden. Misschien dan toch een doel? En als dat gerealiseerd is, verschijnt boven op de top dan wellicht een nieuw, groter doel? Toch die verdomde La Marmotte, De Amstel of The Ride? Stapje voor stapje, grotere stappen maken. Eerst eens écht effectief gaan trainen. Het zoeken en vinden van de ontbrekende stukjes van de puzzel is gestart. Hup! Naar buiten, de frisse lucht in met de juiste trainingsintenties, -schema’s en sportsnacks. It’s a giant leap for Roy…, but is it?

Born is al heel lang ‘mijn’ go-to product. Als tienerwielrenner gaven de producten mij al power, dat gevoel, beter te kunnen zijn dan anderen. Ter compensatie van beperkingen (ik zeg het maar zelf). Voor mijn frisse nieuwe start, stopte ik vandaag, 1 januari, de nieuwste Born Super Liquid Gel in mijn wielershirt voor de eerste training van 2020. De smaak: munt/limoen. Over fris gesproken…

“Mojito in the pocket!”

Ontwikkeld en grondig getest, nu voor het eerst in mijn achterzak. Munt en limoen. Mijn sportmojito! Munt is hét ingrediënt dat gaat zorgen voor een intense verfrissing tijdens mijn trainingen. Daarnaast zit munt vol met calcium, fosfor, vitamine B en C. Munt opent je luchtwegen, waardoor slijm makkelijker wordt afgevoerd. Maar er is nog meer: munt heeft een positief effect op het stemmingsgevoel. En dan vergeet ik nog de eenentwintig en een halve gram koolhydraten. 2 gelletjes per uur en ik fiets de man met de hamer vrolijk voorbij.

“Positief gestemd peloton”

Word ik de enige blije wielrenner? Niet als ik mijn collega-ambassadeurs c.q. proefkonijnen vraag wat hun eerste ervaringen zijn met deze nieuwe Super Liquid Gel Mint/Lime. Dennis, de ‘kilometervreter’: ‘’Ik heb de gel geprobeerd na een lange rit met stevige (tegen)wind. Na 100km was deze gel een zeer aangename en frisse ervaring, zelfs in wat kouder weer. Lekkere frisse opkikker! Ik kijk er naar uit om deze op regelmatige basis te kunnen gebruiken.’’ Mitch, handbiker op medaillekoers: ‘’De Super Liquid Gel Mint-Lime is mijn nieuwe favoriet! Al vanaf het moment dat je de verpakking opent, komt je een heerlijk fris aroma tegemoet. De gel geeft niet alleen energie. De limoen zorgt voor een frisse smaak en munt geeft een verrassende twist. De ideale combi om vrolijk verder te trainen.’’

Tot slot Ils, mijn granfondo heldin: ‘’De gel is heel aangenaam in de mond en zalig om te gebruiken tijdens een stevige training. De combinatie van munt en limoen gaat heerlijk zijn tijdens een training/wedstrijd in het voorjaar en de zomer. Niet alleen de frisse smaak is super, ook de werking. Ik had het gevoel dat de gel na een kwartier al begon te werken, zonder last van de maag. Voor mij is hij gewoon direct goedgekeurd!”

Het wordt één fris, vrolijk en positief gestemd peloton in 2020. De munt en limoen doen nu al denken aan een goed terrasje in de zomer. Na gedane arbeid is het goed rusten. Helaas is het pas januari. Het werk begint… NU.

PS: Het seizoen is nog jong. De toekomst lacht je toe. Lacht mij toe. Mijn frisse nieuwe start: een strakker trainingsregime en een juiste (sport)voeding op het juiste moment. Kennis delen en uitvinden wat voor jezelf het beste werkt. Heb jij jouw persoonlijke sportvoedingsplan al scherp? Check het op www.born.eu.