Road to Tokyo | De puntjes op de i richting goud

Kevin Timmerman | 05 augustus 2021

Hallo, mijn naam is Daniel Abraham Gebru, regerend Paralympisch wielerkampioen van Nederland, maar mijn wortels liggen in Eritrea. Op dit moment begeleid ik jonge vluchtelingen in Nederland en probeer hen te inspireren door te laten zien hoe sport hen kan helpen integreren in Nederland. Daarnaast werk ik hard aan mijn doel om mijn Olympische titel later dit jaar met succes te verdedigen. Ik ben blij om mijn ervaringen, hoogte- en dieptepunten met jullie te delen op weg naar Tokyo 2021!

Daniel Abraham Gebru

Leeftijd: 36
Woonplaats: Amstelveen
Palmares: Paralympisch kampioen wielrennen (2016), Tweevoudig paralympisch wereldkampioen tijdrijden (2017 en 2018), Viervoudig Nederlands paralympisch kampioen wielrennen (2014, 2015, 2016, 2017), Tweevoudig Nederlands paralympisch kampioen tijdrijden (2016, 2020)

De Olympische Spelen zijn begonnen! Op dit moment ben ik op trainingskamp in de Sierra Nevada voor de laatste voorbereidingen voor Tokyo 2021. Het is hier heet, heel heet! Temperaturen van meer dan 38 graden geven me de kans om de omstandigheden van Tokyo na te bootsen. Hoewel de luchtvochtigheid daar wat hoger is, zijn dit belangrijke dagen om aan de hitte te wennen. Ik doe dan ook vooral bloktraining en hoge intensiteitstraining. De wegen hier zijn trouwens fantastisch.

Ik blijf hier op hoogte tot 5 augustus, daarna vlieg ik meteen door naar Portugal. Er staan nog twee weken specifieke baantraining op het programma. De 4 km achtervolging op de piste op 24 augustus is namelijk mijn eerste doel in Tokio. In die twee weken zal ik verder taperen om in topconditie in Tokyo te verschijnen en rustige duurtrainingen doen.

“TEMPERATUREN VAN MEER DAN 38 GRADEN GEVEN ME DE KANS OM DE OMSTANDIGHEDEN VAN TOKYO NA TE BOOTSEN.”

Ik heb de Spelen tot nu toe een beetje gevolgd. Ik heb de wegwedstrijd en de tijdritten bekeken en dat was erg inspirerend. Bovendien kan ik nu al zien hoe de toprenners met de omstandigheden omgaan en daarvan leren. Hydratatie zal heel belangrijk zijn. Tijdens de trainingen hier in de Sierra Nevada draag ik de gloednieuwe FUTURUM Merino sokken. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feest voor mijn voeten, want ze blijven ondanks de enorme hitte zeer comfortabel en koel! Ideaal. Tijd om de puntjes op de i te zetten en verder te werken aan het prolongeren van mijn Olympische titel.

Tot snel, Daniel.


» Favoriete producten van Daniel: