Productreview | Assos Mille GT C2 Fietsbroek

Bob Gielen | 24 mei 2022

Wanneer Zwitserse kledingfabrikant Assos met nieuwe producten komt, kan dat eigenlijk maar één ding betekenen: hoogstaande kwaliteit en comfort. Dat is hoe je de nieuwe Assos Mille GT C2 Fietsbroek het beste kan samenvatten. Ik mocht deze fietsbroek namens FuturumShop testen, en neem je in deze blog mee in mijn ervaring.

Eerste indruk

Wanneer je de broek uit de doos haalt en de broek aantrekt, valt meteen op hoe soepel de stof is. Dat móet lekker zitten, zou je zeggen. Tijd om de broek aan te trekken, en een rondje te gaan fietsen!

Draagcomfort

Wat me eigenlijk meteen opvalt bij het wegfietsen is het zeem. Het zeem zit namelijk slechts op enkele punten vast gestikt aan de broek. Het resultaat hiervan is dat de broek ondanks beweging op het zadel, toch niet gaat schuren op de huid, omdat het zeem nog vrij kan bewegen ten opzichte van de broek. Zelf heb ik nogal eens de neiging om mij op het zadel te verschuiven, maar door dit Golden Gate principe, heb ik hier weinig last van. Dit verhoogt het draagcomfort van de broek aanzienlijk. Een nieuwe fietsbroek is altijd even wennen, maar in het geval van deze Assos broek zat ik meteen lekker op de fiets. Het soepele Type.429 materiaal beweegt goed mee met elke trapbeweging, maar biedt toch ook nog compressie ter ondersteuning van je fietshouding.

De relaxte pasvorm van de Assos Mille GT C2 broek draagt extra bij aan het draagcomfort. De stof rekt goed mee met mijn lichaam, maar sluit wel overal mooi aan op mijn benen. Ook vallen de bretels erg prettig over mijn schouders en ze geven geen beknellend gevoel. Als ik in de fietshouding ga zitten, merk ik helemaal amper de aanwezigheid van de bretels. Het open rugpand zorgt voor een extra ademend vermogen voor een optimale regulering van de lichaamstemperatuur op een warme zomerdag. Het lager uitgesneden buikpand van de broek kwam mij goed uit, omdat dit de plaspauze tijdens de fietsrit sterk vereenvoudigde.

Dat de broek geen bescherming biedt tegen regen en wind, was in het geval van mijn rit niet erg, het was namelijk een warme dag. De broek voerde de warmte van mijn lichaam goed af dankzij het hoge ademend vermogen, wat de ervaring erg prettig maakte.

Pasvorm

Met betrekking tot de pasvorm, de broek valt normaal. Zelf ben ik 1,83m en weeg 67 kilo, en ik heb gekozen voor een maat M, en deze zat als gegoten. Wat wel opvalt is dat de broekspijpen wat aan de korte kant zijn. Dit maakt dat de broek bij uitstek geschikt is voor mensen met wat kortere benen. De grippers op de uiteinden van de broekspijpen zorgen ervoor dat de broek op zijn plek blijft zitten, en niet omhoog kruipt.

Conclusie

Assos staat bekend als een merk voor hoogwaardige fietskleding, en heeft daarmee een reputatie hoog te houden. Wat mij betreft zijn ze er met deze nieuwe Assos Mille GT C2 fietsbroek wederom in geslaagd een superfijne broek te ontwikkelen, waarmee je verzekerd bent van vele comfortabele fietsuren!