FUTURUM MYCHALLENGE Team: #MYCHALLENGE behaald!

Gastblogger | 11 juli 2019

De drie renners van het FUTURUM CHALLENGE Team hebben la Marmotte tot een succesvol einde volbracht. Zoveel renners, zoveel verhalen. Zodoende delen we de drie prachtige verhalen van Nick le Cocq, Ian Hoesle en Maarten Visser in het kort in dit blog. De grootste overeenkomst tussen hun verslagen is overduidelijk: ze zijn alle drie onwijs trots dat ze deze mythische cyclosportive met succes hebben afgerond.

#MYCHALLENGE behaald?

Alle renners van het FUTURUM CHALLENGE Team zijn la Marmotte gestart met een concreet doel. De grote vraag is natuurlijk: hebben ze hun #MYCHALLENGE behaald? We hebben ze deze vraag voorgelegd na La Marmotte. Nadat ze een lekkere warme maaltijd voorgeschoteld hebben gekregen, uiteraard.

Nick le Cocq (41, St. Lawrence, Jersey, Verenigd Koninkrijk)

Heb je genoten van het omhoog rijden van deze mythische beklimmingen?

“Genoten? In het begin genoot ik er zeker van, deze beklimmingen zijn echt waanzinnig mooi, veel mooier dan je op foto’s kunt zien.  Maar tegen de tijd dat ik 6,5 uur had gefietst en aan de Alpe d’Huez begon had ik hier geen oog meer voor, zo zwaar was ik aan het lijden.”

Wat heb je geleerd van deelname aan deze editie van de Marmotte?          

“Het juiste tempo vinden in het begin is essentieel om de dag goed door te komen. In mijn enthousiasme ging ik te snel van start, en later op de dag kreeg ik daar spijt van. Ik had het gevoel dat iedereen me in aan het halen was tegen het einde.”

Heb je nog goede tips gehad van de pro’s die je hebt kunnen toepassen tijdens la Marmotte?

“Het was echt gaaf om professionals bij ons te hebben. Ze waren heel open, je kon ze alles vragen wat je wilde. We kregen een aantal hele goede tips over de juiste kleding, wat wel en niet me te nemen achter in je wielershirt en de ideale hoeveelheid voeding om mee te nemen. En zeker een belangrijke truc: hoe je een vlieg kan vangen met je handen. Deze jongens hebben zelfs talenten die buiten het fietsen van pas komen.”

Verder nog iets wat je absoluut gezegd wil hebben?

“Het rijden van la Marmotte was een prachtige maar ook pijnlijke ervaring. Maar dat ik deel uitmaakte van het FUTURUM CHALLENGE Team maakte het nog veel mooier. De fantastische PROFORMANCE kleding die we hiervoor hebben gekregen en de geweldige teamgenoten die allemaal dezelfde passie hebben maakte het allemaal nog veel mooier. Zonder het FUTURUM CHALLENGE Team had ik la Marmotteook kunnen rijden, maar dan was het minder speciaal geweest. Mijn dank gaat hiervoor uit naar FUTURUM.”

Ian Hoesle (46, Kiel, Duitsland)

Heb jij je teamgenoten van het FUTURUM CHALLENGE Team goed kunnen bijstaan en andersom? Met name Maarten, om zijn poging voor een gouden tijd te voltooien?

“Ik heb mijn uiterste best gedaan. Ik haalde Maarten in net na Valoire, aan de voet van de Glandon. Hij was erg blij dat ik hem bijgehaald had. Maar tegen die tijd was het al duidelijk dat hij de gouden tijd niet ging halen. We zijn samen naar de voet van de Alpe d’Huez gereden zodat we kopbeurten konden afwisselen. Het was fijn om samen te rijden en het verlichtte ons lijden enigszins. Het gaf ons een teamgevoel.

Draaide het nog goed op de Alpe d’Huez?

“Helaas voelde ik me niet zo goed meer. Ik heb geprobeerd regelmatig te eten, misschien zelfs meer dan normaal, maar zelfs dat leek niet genoeg. Ik voelde me een beetje misselijk nadat ik een gelletje had genomen. Bij het laatste waterpunt ben ik gestopt om af te koelen. Daarna werd het wat beter, zodat ik in ieder geval kon finishen.

Nick daalde een stukje af en heeft de laatste vier kilometer met me mee gereden omhoog. Dit gaf me wat nieuwe moraal, hij probeerde me echt op te beuren.”

Verder nog iets wat je absoluut gezegd wil hebben?

“Het was echt een verschrikkelijk zware dag doordat het zo heet was. Je moest constant drinken. Het idee dat ik niet de enige was die zo hard aan het afzien was heeft me wel geholpen die dag. Ondanks al die pijn heb ik er wel van genoten. Vooral het uitzicht vanaf de Col du Glandon blijft me verbazen. Ook de uitdagende afdeling vond ik erg leuk om te doen. Het was wel opletten met de wind die af en toe erg had blies in de bochten.”

Maarten Visser (38, Nijverdal, Nederland)

Draaide het op de Galibier beter dan bij je vorige deelname aan La Marmotte?

“Het was in vergelijking met twee jaar geleden veel warmer en dat maakte de beklimming vanuit Saint-Jean-de-Maurienne een stuk lastiger. Op de Telegraphe kwam ik zonder drinken te zitten tot aan de volgende bevoorrading in Valloire. Daar heb ik echt even de tijd genomen om goed te hydrateren om te voorkomen dat ik niet na 5 km weer een bidon leeg had gedronken en op de Galibier zonder drinken kwam te zitten. Ondanks de hitte heb ik op de Galibier echt kunnen genieten van het prachtige uitzicht. Ik kwam minder vermoeid dan de vorige keer dat ik boven kwam. Ian en ik zijn samen naar boven gereden en dat was echt een geweldige ervaring,”

Helaas geen goud. Waar lag dat aan denk je?

“Ik denk dat ik te weinig tijd heb gehad om te wennen aan de hoogte, de reis naar de Alpen op vrijdag was ook vrij pittig en de nachten waren kort. Het weer was prachtig maar voor mij net wat aan de warme kant. Een combinatie van factoren, maar mijn doel had ik al iets eerder bijgesteld. Ik wilde gaan genieten van de rit en dat is dubbel en dwars gelukt!”

Verder nog iets wat je absoluut gezegd wil hebben?

“Ik wil het hele team bedanken voor deze geweldige ervaring! En wat het goud betreft, ik ga volgend jaar gewoon weer!”

Wij van FUTURUM zijn verheugd over de prestaties van de drie toppers uit het FUTURUM CHALLENGE TEAM. Op naar de volgende #MYCHALLENGE!

Deze blog is geschreven door: Fons Vaneker.