De FUTURUM PROFORMANCE Cycling Backpack maakt het leven van de forens een stuk makkelijker!

Gastblogger | 18 januari 2019

Als medewerker van Futurumshop kan je natuurlijk niet vijf keer per week in je Co2-uitstotende monster naar je werk rijden. Practice what you preach, zullen we maar zeggen. Zodoende fiets ik met enige regelmaat van mijn huis in Arnhem naar Futurumshop in Apeldoorn.  Geen enorme afstand, maar wel net genoeg om het niet zonder goede rugtas te kunnen doen. Immers: de hele dag in mijn FUTURUM 4 Seasons-outfit rondlopen op kantoor is niet zo fris. Na lang zoeken heb ik de ideale tas gevonden: de FUTURUM PROFORMANCE Cycling Backpack van 12-18 liter.

Deze rugtas heeft precies de omvang om alles wat je nodig hebt voor woonwerkverkeer mee te nemen. Kortom: een volledig setje kleren en alle accessoires die je nodig hebt bij lekke banden of andere ongewenste ongemakken. De rugtas heeft standaardvakjes voor bijvoorbeeld je telefoon, die hierdoor goed blijft zitten. Het sleutelhaakje aan de binnenkant van het hoofdcompartiment is ook absoluut ideaal. Ik heb mijn reservesleutels er standaard aangehaakt, zodat de kans dat ik thuis ontdek dat ik mijn sleutels niet bij me heb gereduceerd wordt tot nul. Omdat het sleutelhaakje zo hoog zit hoef je bovendien niet ergens onderin je tas te graven tot je eindelijk je sleutels hebt. Wie zit er nu op te wachten om lang stil te staan voor je eigen schuurdeur als je tijdens de koudere dagen fietst?

Zelfs een volle rugtas voel je nauwelijks

Tijdens de tochten heb ik altijd een volledig setje kleren mee en dit past prima. Daarnaast heb ik altijd bandenlichters, een binnenband, multitool en uiteraard mijn portemonnee bij me. De rugtas is dan aardig gevuld, maar er blijft nog genoeg ruimte over. De vast te zetten borst- en heupbanden heb ik zo versteld dat het perfect aansluit bij mijn lichaam. Onderweg merk ik daarom nauwelijks dat ik de rugtas draag, terwijl hij toch aardig vol zit. Hij zakt tijdens het fietsen niet naar onderen. De tas trekt daarom niet aan je onderrug, wat het comfort enorm ten goede komt.

De rugtas wordt bovendien standaard geleverd met een regencover. Deze zit in het onderste vak. Superhandig. Hoewel het niet vaak heeft geregend dit jaar heb ik de regencover gebruikt toen ik de bui al voelde hangen voor een rit naar huis. Inmiddels ben ik erachter dat het beter is de regenhoes gewoon standaard over de rugtas te trekken. Dan hoef je de rugtas zelf nooit te wassen. Als je regen verwacht hoef je niet al je spullen in allerlei losse plastic-zakjes te stoppen en vervolgens in je rugtas. De regencover voorkomt dat je meegenomen kleren eerst moet drogen voor je ze aan kan trekken.

Een bonusachterlicht achterop de tas: wel zo veilig

Aangezien het zowel op heen- als terugweg aardedonker is kan ik niet zonder goede verlichting op pad. Op de agenda staat dus: de avond ervoor mijn lampjes opladen. Nu wil dat er nog wel eens bij in schieten. Om te voorkomen dat ik op de suggestiestrook van een 60-kilometerweg zonder achterlicht moet rijden heb ik er nu standaard twee bij me. Het reservelampje hang ik achterop de tas voor het geval het achterlicht op mijn zadelpen er de brui aan geeft.

Tot slot wil het oog ook wat. Het soigneren gaat in de winter natuurlijk gewoon door. Het mooie aan de FUTURUM PROFORMANCE Cycling Backpack is dat de herkenbare stijl zorgt enorm mooi staat bij andere FUTURUM kleding. In de combinatie met mijn rode FUTURUM 4 SEASONS Jacket MR, mijn FUTURUM PROFORMANCE Bib Tights Joris Deep Winter MB en de FUTURUM 4 SEASONS Shoe Covers Road B ziet het er enorm strak uit. Ik weet het zeker: het testmodel krijgen ze van mij niet meer terug! Kortom: komende zomer rijd ik er nog steeds mee rond. En dan met lekker koel water uit de drinkzak die er heel makkelijk in mee te nemen is. Ik kijk nu al uit naar die hete dagen!

Ben je op zoek naar een kleinere rugtas voor toertochten of lange trailtrainingen? Dan is de  FUTURUM PROFORMANCE Cycling Backpack 6L perfect voor jou!

Ben je vaak nog langer van huis en zoek je een grotere rugtas? Dan is de  FUTURUM PROFORMANCE Cycling Backpack 18-25L perfect voor jou!

Deze blog is geschreven door: Fons Vaneker.