FuturumShop.nl gebruikt cookies voor een betere winkelervaring. Deze melding niet meer tonen.
FuturumShop - Sport is our passion
De nieuwe Elite Direto interactieve fietstrainer: verrassend compleet! | FuturumShop.nl
 

De nieuwe Elite Direto interactieve fietstrainer: verrassend compleet!

30 augustus 2017, door: Erik Uittenhout


De nieuwe Elite Direto fietstrainer is de nieuwste direct drive trainer in het Elite fietstrainer assortiment. Maar, welke plaats neemt deze nieuwe telg in? Welke nieuwe features neemt hij met zich mee en hoe positioneert hij zich ten opzichte van de andere trainers? En ook belangrijk welke devices kunnen worden gebruikt met deze trainer.
 

De nieuwe Direto is een zeer complete interactieve direct drive fietstrainer voor een zeer scherpe prijs. Bij deze trainer heb je geen achterwiel nodig en drijft je ketting direct de cassette op de trainer aan. Een voordeel is dat je achterband hierdoor niet zal slijten. De trainer beschikt over een geïntegreerde vermogensmeter die tot op 2,5% nauwkeurigheid kan meten. Voor nog meer precisie deelt de pedaalanalysefunctie jou pedaalslag op in 12 fases zodat je exact kunt zien wanneer je kracht zet en je jezelf kan verbeteren. Door gebruik te maken van een direct drive systeem creëert de Elite Direto een zeer realistische weerstandsopbouw waardoor je echt het weggevoel ervaart. Daarnaast kan de motorrem een weerstand van maximaal 1400 watt leveren wat overeenkomt met een stijgingspercentage van 14%. Hierdoor zijn vrijwel alle soorten trainingen mogelijk. Nog een voordeel van het direct drive systeem is dat het zeer stil is.

 
 

Connectiemogelijkheden

Om alle gegevens ook te kunnen versturen naar je device beschikt de trainer over ANT+ ,Bluetooth Smart en FE-C connectie. Hierdoor is de trainer compatible met alle devices die over één van deze drie connectiemogelijkheden beschikt. Dus tablets, smartphones, windows PC’s, macbooks en fietscomputers met deze connectiemogelijkheden komen allemaal in aanmerking.

Dankzij de vele communicatiemogelijkheden is de trainer te gebruiken in combinatie met Zwift, Kinomap, TrainerRoad en natuurlijk de eigen My E-training app. Tijdens deze interactieve trainingen past de trainer de weerstand geheel automatisch aan.

Kortom: De Elite Direto is een zeer complete trainer. Maar waar positioneert deze zich nou ten opzichte van zijn Elite broers? Deze Direto trainer is eigenlijk het kleinere broertje van de Drivo Muin trainer. De Direto kan zich in dat opzicht meten met de Flux smart van Tacx. De Direto is net als de Flux wat minder krachtig dan zijn grotere broer, maar biedt wel dezelfde interactieve mogelijkheden. De Direto kan namelijk maximaal 1400 Watt leveren tegenover de 2000 Watt van de Drivo.

 
Elite Direto Zwift
 

Maar waarom moet je nou kiezen voor de nieuwe Direto fietstrainer?

Ben je op zoek naar een interactieve fietstrainer die met vrijwel alle devices kan worden gekoppeld, en tegelijkertijd veel kracht en precisie levert? Dan is de nieuwe Direto echt iets voor jou. Daarnaast levert het Direct drive systeem ook nog het grote voordeel dat het veel stiller en een veel realistischere rijervaring oplevert dan bij een smart advanced trainer die werkt op achterwielaandrijving. De weerstand wordt namelijk veel soepeler verhoogt of verlaagt, wat veel meer op het écht rijden in de bergen lijkt. Het Elite assortiment is dan ook uitgebreid met een trainer die het zijn grotere broer de Drivo knap lastig kan gaan maken door zijn complete karakter voor een scherpe prijs.

 

 

Blogs uitgelicht

FAQ: De meest gestelde vragen over fietstrainers

Wil jij alles weten over fietstrainers of heb je een specifieke vraag? Wil je bijvoorbeeld weten wat de meest stille en krachtige fietstrainer op de markt is? Of hoe je je sensoren kan koppelen? Je vindt het snel terug in ons FAQ Blog.

Verder lezen ➝

Blog top 3

Nieuw: Garmin Edge 1030. Ontdek en pre-order hem nu!

De high-end Garmin Edge 1030 GPS fietscomputer biedt zowel on- als offroad een fantastische fietservaring. Ontdek het nieuwe paradepaartje van Garmin in ons blog!

Verder lezen ➝

Snel herstellen? Kies voor FUTURUM Recovery Lotion!

Als jij volop aan het trainen bent voor je #mychallenge dan krijgen je spieren en pezen het zwaar te verduren. Met de nieuwe unieke FUTURUM Muscle Recovery Lotion krijgen ze de mogelijkheid om optimaal te herstellen!

Verder lezen ➝

Bikefitting: ontdek de voordelen

Een bikefitting biedt ontelbare voordelen voor zowel de beginnende fietser als de ervaren wedstrijdrenner. Wij zetten je perfect op de fiets. Of je nu een meting wilt voor de mtb, race-, triathlon- of crossfiets, het kan allemaal.

Verder lezen ➝