FuturumShop.nl gebruikt cookies voor een betere winkelervaring. Deze melding niet meer tonen.
FuturumShop - Sport is our passion
FuturumBlog | Hardlopen om de conditie op peil te houden
hardlopen
 

Hardlopen om de conditie op peil te houden

De meerderheid van de wielrenners doet het, 27 december 2016, door: Gastblogger


Trek jij in de wintermaanden je hardloopschoenen aan om je conditie op peil te houden? Dan ben je niet de enige: maar liefst twee op de drie wielrenners doen het. Juist in de wintermaanden ben je gebaat bij goede kleding en is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent in het donker. FuturumShop heeft een uitgebreid assortiment hardloopschoenen, -kleding, -accessoires, sporthorloges en -verlichting van onder meer ASICS, adidas, mizuno, Saucony, Craft, Odlo en Nathan.

Hardloopclinic voor wielrenners

Als jij in de winter je conditie op peil houdt met hardlopen, dan ben je enorm gebaat bij goede techniektraining om blessures te voorkomen. In de FutuurmClub Amsterdam hielden wij een hardloopclinic speciaal voor wielrenners - powered by adidas. Djurre, onze ervaren hardlooptrainer, besprak een aantal veelvoorkomende blessures bij wielrenners en reikte daar de juiste oefeningen voor aan. Houdt onze event kalender in de gaten voor een tweede editie!

10 Tips voor hardlopende wielrenners

1. Bepaal een uitdagend doel, stel jezelf een Challenge.
2. Stel een plan op, volg het juiste schema.
3. Zorg voor een goede uitrusting: schoenen die de juiste demping geven en comfortabel zitten, kleding die zorgt voor bescherming tegen de elementen.
4. Werk aan je belastbaarheid: je hebt een ‘berenconditie’, maar je spieren en gewrichten moeten nog wennen aan de impact van het hardlopen.
5. Doe altijd een goede warming up en cooling down.
6. Ga niet te hard van stapel: leer rustig te lopen, voeg daarna snelheidselementen toe alvorens je aan harde tempo´s gaat beginnen. Van hardlopen op praattempo word je ook sneller, zonder grote risico´s.
7. Werk aan je techniek: hoe beter en gemakkelijker je loopt, hoe kleiner de kans op blessures.
8. Leer luisteren naar je lichaam: loop niet door met pijntjes en geef elke training een score.
9. Registreer je runs in een logboek en houd bij hoe je je voelde. Pas zo nodig je training aan.
10. Maak je wegwijs in de wereld van het hardlopen, neem de sfeer in je op en geniet ervan!

FuturumZeker

Test je hardloopschoenen 14 dagen vrijblijvend
Met FuturumZeker heb je bij de online aankoop van hardloopschoenen de zekerheid dat je de juiste keuze maakt. Hardloopschoenen mag je 14 dagen lang uitproberen voor het doel waarvoor je ze gekocht hebt: lopen in het bos of als het regent, het maakt niet uit. Zitten ze onverhoopt toch niet lekker, dan nemen we ze hoe dan ook terug. Of je er in die 14 dagen nu 1, 10 of 100 kilometer mee hebt gelopen. Je kunt ervoor kiezen om te ruilen of de aankoop te annuleren.

Wil je graag meer weten?

Laat je dan inspireren op onze hardlooppagina!


Blogs uitgelicht

Keuzehulp: fietsen met temperaturen rond het vriespunt

Hoewel het alweer midden december is, nodigen de temperaturen nog altijd uit om naar buiten te gaan en de nodige kilometers weg te trappen. Laten we er nog snel van profiteren voordat de temperaturen rond het vriespunt weer hun intrede doen. Bereid je echter alvast tijdig voor op het koudere weer, zodat je gewoon lekker door kunt blijven trappen. Wij helpen je als dé shop voor wielrenners en mountainbikers op weg!

Verder lezen ➝

Blog top 3

FUTURUM Mara: Dé nieuwe fietskleding voor dames!

Eindelijk is het zover: ook voor dames heeft FUTURUM een prachtige kledinglijn geïntroduceerd. De fietsende vrouw die er perfect gesoigneerd bij wil fietsen en veel waarde hecht aan kwaliteit zal zich in onze fonkelnieuwe FUTURUM Mara kledinglijn zeker goed voelen. Wil jij het uiterste uit je prestatie halen? Ontdek dan de FUTURUM Mara lijn!

Verder lezen ➝

Mechanic Monday - Voorvork oppompen

Mechanic Monday is in het leven geroepen om jou als fietser op weg te helpen. Ook dit najaar vind je op ons blog weer een gloednieuwe serie van Mechanic Monday video’s! In deze aflevering laten we zien hoe je de voorvork van je MTB kunt oppompen.

Verder lezen ➝

Keuzehulp: Mountainbike schijfremblokken

Om jou te helpen bij het maken van een juiste keuze geven we in onze rubriek ‘keuzehulp’ een aantal producttips en leggen we uit waar je op moet letten. In deze blog kijken we naar de schijfremblokjes!

Verder lezen ➝