• Voor 23:00 uur besteld, morgen GRATIS bezorgd!
  • Altijd GRATIS bezorging & retourneren
  • GRATIS Same Day Delivery met Fietskoeriers

Indoor fietsen | Train als een pro!

Brend van der Horst | 13 september 2019

Geconcentreerd kijk in naar de TV. Terwijl ik de zweetdruppels van mijn voorhoofd veeg, schakel ik nog een tandje bij. Harder moet ik. Ik pers nog één keer alles uit mijn lichaam terwijl de meters langzaam aftellen tot 0. Als ik de finish passeer stop ik met trappen. Mijn virtuele ik veranderd direct van trui. De zwarte koerstrui maakt plaats voor een bolletjestrui, die ik verdiend heb door de snelste te zijn op de Volcano Climb in Watopia. Welkom in de wereld van Zwift.

Met Zwift waan ik mezelf in de virtuele wereld van het wielrennen als een prof. Mijn competitieve ik komt bovendrijven op elk heuveltje dat ik tegenkom. Waar ik vroeger met moeite een halfuur volmaakte op mijn fietstrainer is dat nu wel anders. Door Zwift komt direct mijn competitieve karakter bovendrijven. Samen met duizenden anderen fiets ik virtueel de Alpe d’Huez omhoog. Als ik geluk heb kan ik in het wiel van Geraint Thomas en Laurens ten Dam omhoog klauteren. Net echt!

(30)

ja, op voorraad
(1)

ja, op voorraad
(5)

ja, op voorraad

Indoor de basis leggen voor je echte doelen

Waar eerder het kilometers malen in de kou en regen het grootste deel van mijn winter besloeg, vind ik nu mijn heil in mijn indoor fietstrainer en Zwift. Ik kan zelfs koersen in mijn eigen categorie. Op basis van je leeftijd, gewicht en gemiddelde wattage word je ingedeeld in een wedstrijdcategorie Mijn direct drive fietstrainer kan stijgingspercentages nabootsen, waardoor het simuleren van beklimmingen en sprints een eitje wordt. Na afloop kan ik direct mijn prestaties vergelijken op STRAVA. Dit is de ideale manier om mijn lichaam klaar te stomen voor mijn grote doelen dit seizoen.

Alles over indoor fietsen!

Het begint bij FuturumShop!
Bekijk de nieuwste fietstrainers en de populairste producten.

Van fietsen naar rennen

Verandering van spijs doet eten. Verandering van sport doet trainen. Wist je dat het heel goed is om iets totaal anders te doen in de winter? Dat het ervoor zorgt dat je fysiek en mentaal even iets heel anders doet? En dat je van hardlopen sterkere benen krijgt? Maar dat je er ook goed aan doet om in het weekend nog steeds de fiets te pakken? De MTB bijvoorbeeld waarmee je lekker het bos in kan. Op die manier blijf je niet alleen sportief en actief, maar houd je je fietsbenen ook goed in beweging. Wel belangrijk voor fietsers die gaan hardlopen is dat ze even een stapje terug doen. Vooral zo na de zomer wanneer we conditioneel ontzettend sterk zijn en we een zekere snelheid en afstand gewend zijn. Start even met een beginnersschema om je spieren en gewrichten weer te laten wennen. Zo kan je zonder blessures of gedoe de mooiste rondjes lopen. Wat dacht je van de Brink tot Brink loop op 29 december of de Midwinter Marathon in februari?

Profs; zeer actief op Zwift

1. Robert Gesink
2. Geraint Thomas
3. Jasper Stuyven
4. Laurens ten Dam
5. Mike Teunissen

Lees verder