FuturumShop.nl gebruikt cookies voor een betere winkelervaring. Deze melding niet meer tonen.
FuturumShop - Sport is our passion
Maarten Tjallingii kiest voor FUTURUM 4 Seasons! | FuturumShop.nl
 

Oerhollandse meesterknecht

22 maart 2017, door: Maarten Tjallingii


 
Sterk, groot, excellerend in het zware beulswerk. Een klassieke oerhollandse meesterknecht. Maarten Tjallingii reed voor zijn kopman, maar koos zijn eigen #mychallenge zorgvuldig getuige de 3e plaats in Parijs-Roubaix, de overwinning in de ronde van België en zijn bergtrui in de giro d’Italia 2016. Als voormalig prof weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om in alle weersomstandigheden door te kunnen. Hij testte FUTURUM 4 SEASONS uitvoerig! Maarten: “Dit had ik moeten hebben tijdens milaan-san remo 2014. Dit is dé basis van je wielergarderobe.”
 

FUTURUM 4 Seasons: getest onder de meest extreme omstandigheden

"6 uur 's ochtends gaat de wekker. Er staat weer een opnamedag gepland, dit keer op een wel heel bijzondere locatie: Radio Kootwijk. Het voormalig zenderpark op de Veluwe dat in de eerste helft van de 20ste eeuw een belangrijke communicatieverbinding vormde tussen Nederland en zijn toenmalige koloniën. Gelukkig stelt de huidige eigenaar, Staatsbosbeheer, de gebouwen en het natuurgebied onder voorwaarden beperkt open zodat iedereen kan kennismaken met dit prachtige, goed bewaarde geheim op de Veluwe.

Als wielrenner ben ik altijd bezig met het weer. Kan ik mijn uren maken op de fiets? Hoe gaat de koers er uit zien? Wat is de invloed op het koersverloop? Noem het beroepsdeformatie. Het is niet anders die ochtend als ik nog half slaperig uit bed stap. Het regent. En het houdt niet meer op met regenen. En om je eerlijk te bekennen, kon ik wel iets leukers bedenken dan een dag buiten in de wind en de kou fietsen om een outfit te testen.

FuturumClub
FuturumClub
 

FUTURUM 4 Seasons houdt je droog

De crew was wild enthousiast. Het weer sloot namelijk perfect aan bij het product dat we gingen testen. Na vier uur door de regen fietsen, achter een auto en poserend in regen en wind ben ik nog steeds warm. Bijzonder! En als ik later mijn jack uittrek blijkt zelfs mijn ondershirt nog droog. Ik was tevens verrast hoe goed het jack ook ademt, zodat je er ook lekker lang in kan fietsen. In de auto naar huis luister ik met andere oren naar het liedje van Crowded House.

Four Seasons in One Day

Four seasons in one day
Lying in the depths of your imagination
Worlds above and worlds below
The sun shines on the black clouds hanging over the domain
Even when you’re feeling warm
The temperature could drop away
Like four seasons in one day

 

Maarten Tjallingii:

"Even denk ik nog: 'Ik ben te vroeg gestopt'. Het FUTURUM 4 Seasons jack had ik ook tijdens de eerste 150 km van Milaan – San Remo goed kunnen gebruiken"


Gelukkig ga ik als coach vaak op de fiets op pad voor sessies met mijn cliënten en kan ik al snel de 4 Seasons kleding real life testen. Even denk ik nog: 'Ik ben te vroeg gestopt'. Zo had ik het FUTURUM 4 Seasons jack ook tijdens de eerste 150 km van Milaan – San Remo goed kunnen gebruiken. De editie van 2014 bijvoorbeeld waar het van start tot finish regende en ik op een gegeven moment maar op kop van het groepje ben blijven rijden om mijzelf warm te houden. Energie sparen was er toen niet bij, het had zomaar eens anders kunnen zijn met misschien ook wel een andere uitkomst. Ik besef dat innovaties zullen blijven komen en ben blij dat ik daar een bijdrage aan kan leveren.

De eigenschappen comfortabel, waterdicht en ademend zijn de ideale combinatie om jezelf in het wisselvallige weer van dit moment lekker te voelen op de fiets."

 

 

Blogs uitgelicht

FAQ: De meest gestelde vragen over fietstrainers

Wil jij alles weten over fietstrainers of heb je een specifieke vraag? Wil je bijvoorbeeld weten wat de meest stille en krachtige fietstrainer op de markt is? Of hoe je je sensoren kan koppelen? Je vindt het snel terug in ons FAQ Blog.

Verder lezen ➝

Blog top 3

Nieuw: Garmin Edge 1030. Ontdek en pre-order hem nu!

De high-end Garmin Edge 1030 GPS fietscomputer biedt zowel on- als offroad een fantastische fietservaring. Ontdek het nieuwe paradepaartje van Garmin in ons blog!

Verder lezen ➝

Snel herstellen? Kies voor FUTURUM Recovery Lotion!

Als jij volop aan het trainen bent voor je #mychallenge dan krijgen je spieren en pezen het zwaar te verduren. Met de nieuwe unieke FUTURUM Muscle Recovery Lotion krijgen ze de mogelijkheid om optimaal te herstellen!

Verder lezen ➝

Bikefitting: ontdek de voordelen

Een bikefitting biedt ontelbare voordelen voor zowel de beginnende fietser als de ervaren wedstrijdrenner. Wij zetten je perfect op de fiets. Of je nu een meting wilt voor de mtb, race-, triathlon- of crossfiets, het kan allemaal.

Verder lezen ➝