FuturumShop.nl gebruikt cookies voor een betere winkelervaring. Deze melding niet meer tonen.
FuturumShop - Sport is our passion
Nieuw! - FUTURUM Merino Base Layer | FuturumShop.nl
 

NIEUW! - FUTURUM Merino Base Layer

24 november 2017, door: Martin Faes


Goed nieuws! Na het ongekende succes van de FUTURUM Base Layers, wordt er vandaag een nieuw ondershirt gelanceerd. De verwachtingen over de FUTURUM Merino Base Layer zijn hooggespannen, én terecht! Dat er gebruik gemaakt zal worden van de wol van het Merinoschaap is niet zozeer een verrassing, de hoeveelheid wol die in de base layers verwerkt zal zitten is dat wel!
 

Merino, wat is het?

Het Merinoschaap is wereldwijd bekend om zijn kwaliteit van de wol. Deze wol voelt super zacht aan en dat komt doordat de wol van een Merinoschaap per vierkante centimeter tien keer zoveel haartjes als bij een gemiddeld schaap heeft. Ook is Merino wol dunner, isoleert het beter, houdt het geen geurtjes vast en ademt het veel effectiever. Door deze fijne structuur en eigenschappen is de stof ideaal om te gebruiken in kledingstukken.

Merino wol ...

✓ … past bij een actieve levensstijl. Wordt vaak in sport- en onderkleding gebruikt, omdat de lichaamswarmte goed vastgehouden wordt.
✓ … jeukt niet. De wol heeft een hoge dichtheid, voelt dus zachter aan en voorkomt irritatie aan de huid.
✓ … heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen. Bij het vrijkomen van vocht komt de stof Lanoline vrij die de wol langer fris houdt.
✓ … houdt je altijd warm. Ook wanneer de wol nat wordt, blijft deze je lichaam heerlijk verwarmen.

Fight like a wolf, dress like a sheep

Merinoschapen wonen in de Nieuw-Zeelandse Alpen, waar zij ook met verschillende weersomstandigheden moeten dealen. +35° Celsius in de zomer, -20° Celsius in de winter. Het spreekt voor zich dat ook jij de FUTURUM Merino Base Layer, met 98% natuurlijke Merinowol, nodig hebt om je doelen te behalen. FUTURUM weet als geen ander dat je met een uitdagende challenge het maximale uit jezelf haalt. Doortrainen in de kou of er volledig voor gaan in de hitte? Ook met de FUTURUM Merino Base Layer ben jij klaar voor deze uitdagingen!

 
FUTURUM Merino Base Layer
 

98% Merino én rondgebreid, uniek!

Eerder werden alle voordelen van Merino wol al duidelijk en het is niet verwonderlijk dat de wol al in vele (sport)kledingstukken terug te vinden is. Wat de FUTURUM Merino Base Layer echter zo bijzonder gaat maken is het feit dat er in dit ondershirt 98% Merino verwerkt zal worden én dat het shirt ook nog eens wordt rondgebreid. Deze combinatie is écht ongekend en dit werd tot voor kort dan ook onmogelijk geacht. FUTURUM is er echter in geslaagd om het toe te passen in dit shirt.

Doordat het shirt gemaakt wordt middels de bijzondere techniek van het rondbreien, profiteer je als drager van een naadloze pasvorm. Geen vervelende irritatiepunten op de naden, gewoon lekker zacht en effen rondom. Net als de reguliere FUTURUM Base Layers, zal de Merino variant heerlijk elastisch zijn zodat hij perfect op de huid kan aansluiten.

Wat nog een echt pluspunt aan het shirt is, is het feit dat het MerinoPerform materiaal het mogelijk maakt om het shirt gedurende het hele kalenderjaar te dragen. Het materiaal neemt zweet snel op in de binnenste laag, waarna deze doorgaat naar de buitenste laag waar het overtollige vocht wordt afgevoerd. Hierdoor wordt jouw lichaamstemperatuur perfect onder controle gehouden, zodat je maximaal kunt presteren.

Meer feiten

✓ Zeer duurzaam; 100% biologisch afbreekbaar
✓ Op 30 graden wasbaar in wasmachine
✓ Materiaal: 98% merinowol, 2% elastaan

FUTURUM Base Layers

Veel van onze klanten rijden al met de FUTURUM Base Layers! Wil jij er meer over weten? Lees dan deze blogs over de reguliere variant, het extra cool model en het ondershirt voor kinderen.

Al overtuigd geraakt van de kwaliteiten van FUTURUM Base Layers? Check dan snel de vier toppers hieronder!

 

 
 

 

Blogs uitgelicht

FAQ: De meest gestelde vragen over fietstrainers

Wil jij alles weten over fietstrainers of heb je een specifieke vraag? Wil je bijvoorbeeld weten wat de meest stille en krachtige fietstrainer op de markt is? Of hoe je je sensoren kan koppelen? Je vindt het snel terug in ons FAQ Blog.

Verder lezen ➝

Blog top 3

Review: Lezyne fietsverlichting

Lezyne fietsverlichting: terecht super populair dankzij de uitstekende functionaliteit en solide constructie. Maar welk model is nou het meest geschikt voor jou? Ontdek het in deze review!

Verder lezen ➝

Snel herstellen? Kies voor FUTURUM Recovery Lotion!

Als jij volop aan het trainen bent voor je #mychallenge dan krijgen je spieren en pezen het zwaar te verduren. Met de nieuwe unieke FUTURUM Muscle Recovery Lotion krijgen ze de mogelijkheid om optimaal te herstellen!

Verder lezen ➝

Bikefitting: ontdek de voordelen

Een bikefitting biedt ontelbare voordelen voor zowel de beginnende fietser als de ervaren wedstrijdrenner. Wij zetten je perfect op de fiets. Of je nu een meting wilt voor de mtb, race-, triathlon- of crossfiets, het kan allemaal.

Verder lezen ➝