FuturumShop.nl gebruikt cookies voor een betere winkelervaring. Deze melding niet meer tonen.
FuturumShop - Sport is our passion
Fietsshirt en fietsjack Keuzehulp | FuturumShop.nl
 

Fietsshirt en fietsjack keuzehulp: zo blijf jij presteren, ongeacht de weersomstandigheden!

12 oktober 2017, door: Erik Uittenhout & Kevin Timmerman


Een goed fietsshirt of fietsjack: het is onmisbaar als jij onder alle weersomstandigheden gewoon lekker door wilt fietsen. Of het nu regent, ontzettend hard waait, hagelt of stormt: altijd geldt de regel ‘slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel!’ Daarom hebben wij in deze blog de pros en cons van onze bestverkochte en populairste fietsshirts en jacks voor heren en dames op een rijtje gezet:
 

10 top fietsshirts en fietsjacks voor heren:

Top 3 bovenkleding voor dames:

Fietsbroeken

De beste fietskleding

1

FUTURUM Jacket 4 Seasons

 

De afgelopen 12 maanden meer dan 300 keer verkocht!
De keuze van voormalig profrenner Maarten Tjallingii
Standaard de scherpste prijs-kwaliteitverhouding
Biedt perfecte bescherming tegen wind en regen
Veel opbergmogelijkheden (3 steekzakken, 1 extra vakje met rits)
X Niet geschikt voor temperaturen boven de 15 graden

Om maximaal te presteren onder alle omstandigheden, heb je een jack nodig dat aan alle eisen voldoet. Het moet zijn opgewassen tegen extreem weer en wind en regen geen kans geven om je rit te verpesten. Voor iedereen die in alle omstandigheden op de fiets stapt komt FUTURUM met het hoogwaardige Jacket 4 Seasons. Het beschikt over een hoog waterdichtheidsniveau, een meer dan uitstekende bescherming tegen de wind en is desondanks wel ademend. Check het onderstaande filmpje en ontdek waarom dit jack tot de basisuitrustig van iedere renner moet behoren.

 
 

2

Castelli Squadra Er Regenjack

 

De voorloper van dit jack is de afgelopen 12 maanden meer dan 300 keer verkocht!
De keuze van profrenners van Team SKY
Biedt uitstekende bescherming tegen wind en regen
Uitstekend beoordeeld door onze klanten
De keuze van profrenners van Team SKY
X Bevat geen opbergvakjes(s)

Castelli valt niet voor niets in de smaak bij ’s werelds beste wielrenners. Profs als Chris Froome en Wout Poels dragen het Castelli Squadra Er Regenjack om zich te beschermen als het weer plots omslaat, en toch lekker warm en droog te blijven. Dit jack is minimalistisch en licht van gewicht. Zeer geschikt dus als je een jack zoekt om onderweg mee te kunnen nemen voor onvoorziene weersomstandigheden. Stijlvol en te combineren bij vrijwel iedere outfit!

 

3

FUTURUM Jersey Long Sleeve Joris

 

De afgelopen 12 maanden meer dan 200 keer verkocht!
De keuze van voormalig profrenner Maarten Tjallingii
Standaard de scherpste prijs-kwaliteitverhouding
X Niet volledig wind- en waterdicht

Als je op zoek bent naar een comfortabel fietsshirt met lange mouwen dat ideaal is op frisse dagen waarop het niet extreem koud is, maar de zon wel achterwege blijft, dan is het FUTURUM Jersey Long Sleeve Joris perfect. Meer dan 200 enthousiaste wielrenners en mountainbikers fietsen al rond met dit prachtige shirt, dat in diverse kleuren verkrijgbaar is. Dit fietsshirt is voorzien van een ergonomisch ontwerp en biedt de beste combinatie van ultiem comfort en stijlvol design. Een topkeuze dus!

 

4

Castelli Perfetto Fietsshirt

 

De voorloper is de afgelopen 12 maanden meer dan 100 keer verkocht!
De keuze van profrenners van Team SKY
Biedt goede bescherming tegen wind en regen
Verlengd achterpand beschermt tegen opspattend water
Uitstekende pasvorm
X Bevat geen opbergvakje met rits voor kostbaarheden

Een fietsshirt dat is gemaakt voor wielrenners die het uiterste van zichzelf vragen, maar ook van het materiaal is het Castelli Perfetto Fietsshirt. Met dit hoogwaardige shirt dat ook wordt gebruikt door de renenrs van Team SKY, ben je verzekerd van een goede bescherming tegen regen en wind. Een groot voordeel is dat het shirt daarnaast ook nog voldoende warmte geeft en dus meer doet dan alleen de regen en wind tegenhouden.

 

5

Sportful Reflex Jacket

 

De afgelopen 12 maanden meer dan 100 keer verkocht!
De keuze van profrenners van Trek
Beschermt tegen een lichte regenbui en gure wind
Opvallend dankzij reflecterende elementen
Met geïntegreerd zakje om het jack in op te bergen
X Minder geschikt bij hevige regenval of kou

Het Sportful Reflex Jacket helpt je uit de brand als het weer plots omslaat. Tover dit jack uit de opbergzakken van je fietsshirt of je zadeltas, en de regen en wind krijgen geen kans meer om je af te koelen. Handig op te bergen dankzij het geïntegreerde zakje en goed opvallend dankzij de grote reflecterende elementen die op een tactische wijze zijn aangebracht.

 

6

Sportful Giro Softshell Fietsjack

 

De keuze van profrenners van Trek
Beschermt tegen een lichte regenbui en gure wind
Lekker comfortabel dankzij softshell voering
Elastische tailleband voor een optimale pasvorm
X Bevat geen opbergvakje met rits voor kostbaarheden
X Minder geschikt bij hevige regenval of kou

Het Sportful Giro Softshell Fietsjack blinkt uit in comfort dankzij de lekkere softshell voering. Ook de renners van Trek waaronder Bauke Mollema lopen daarom warm voor dit fietsjack. De pasvorm is uitstekend dankzij de elastische tailleband. Als het hevig regent of het kwik daalt tot onder het vriespunt, kies dan voor een jack dat nog iets meer warmte biedt.

 

7

AGU Martello Fietsjack

 

De afgelopen 12 maanden meer dan 100 keer verkocht!
Door veel klanten met 4 sterren bekroond
Voorzien van een waterafstotende coating (bij lichte buien)
Veel opbergmogelijkheden (3 steekzakken, 1 vakje met rits)
X Minder geschikt bij hevige regenval of kou

Het AGU Martello Fietsjack is razend populair onder veel wielrenners vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is goed opgewassen tegen lichte regenbuien en houdt ook de wind goed tegen. Als het hevig regent of het kwik daalt tot onder het vriespunt kan je beter een iets warmer jack kiezen, maar bij een temperatuur tussen de 0 en 10 graden is dit jack perfect!

 

8

Craft Shield 2 Fietsjack

 

Mooie aansluitende pasvorm
Beschermt tegen een flinke regenbui en gure wind
Lekker comfortabel dankzij softshell voering
Elastische tailleband voor een optimale pasvorm
X Bevat geen opbergvakje met rits voor kostbaarheden

Het Craft Shield 2 Fietsjack is zeer hoogwaardig afgewerkt. De geborstelde binnenzijde voelt heerlijk comfortabel aan en reguleert je lichaamstemperatuur uitstekend. Dankzij de getapete naden is dit jack geschikt om de meest ruwe weersomstandigheden te doorstaan.

 

9

Craft Verve Glow Fietsjack

 

Het body mapped design garandeert een perfecte pasvorm
Zorgt ervoor dat je uitstekend zichtbaar bent in het donker
Goed isolerend, maar toch ademend
X Dit jack is niet waterdicht

Met dit Craft Verve Glow Fietsjack heb je het nooit meer koud op de fiets. Het jack isoleert goed, maar ademt ook goed. Dus je blaast jezelf niet op wanneer je voluit gaat. De reflecterende delen op het jack houden je goed zichtbaar op de donkere momenten.

 

10

GORE BIKE WEAR One 1985 GTX SHAKEDRY Regenjack

 

De afgelopen 12 maanden meer dan 50 keer verkocht!
Volgens Cycling Weekly een van de beste regenjacks op de markt
Extreem goed ademend en zeer licht
Volledig water- en winddicht
De SHAKEDRY technologie stoot het water zeer goed af
Zeer klein op te vouwen om mee te nemen in je zak
X Slecht zichtbaar in het donker

Dit GORE BIKE WEAR One 1985 GTX SHAKEDRY Regenjack is een van de beste regenjacks op de markt. Het jack is extreem goed water- en winddicht en heeft volledig getapete naden. Ook is het jack gemaakt van extreem goed ademend materiaal welke tevens door de SHAKEDRY technologie het water afstoot. De rits is van zowel de onder- als de bovenkant te openen wat zeer handig is wanneer het warm wordt. Wanneer het stopt met regenen kan je dit lichtgewicht jack gemakkelijk tot zakformaat opvouwen en het in je zak stoppen.

 

Top 3 bovenkleding voor dames:


1

FUTURUM Jersey Long Sleeve Mara

 

De afgelopen 12 maanden meer dan 50 keer verkocht!
Standaard de scherpste prijs-kwaliteitverhouding
Heerlijk ademend, lichtgewicht shirt met ergonomisch ontwerp
De combinatie van ultiem comfort en stijlvol design
X Niet geschikt voor zeer koude omstandigheden

Het FUTURUM Jersey Long Sleeve Mara voor dames biedt een perfect combinatie tussen een stijlvol design en veel comfort. Om altijd voldoende mee te kunnen nemen op de fiets beschikt dit shirt over drie ruime steekzakken. Deze worden aangevuld met een met rits afsluitbare zak. Als je volle bak wilt gaan is het belangrijk dat het shirt op zijn plek blijft zitten. Daarom is er een silicone gripper aangebracht op het achterpand.

 

2

Castelli Superleggera Windjack

 

Perfect mooi aansluitende pasvorm
Dit jack ademt zeer goed en drift het zweet snel af
De achterkant is voorzien van een waterdichte stof
X Dit jack beschikt niet over achterzakken

Dit winddichte Superleggera jack van Castelli heeft een perfect aansluitende pasvorm. De speciale Pertex Quantum stof drijft het zweet snel af terwijl de waterdichte achterkant je juist beschermt tegen de regen. Het jack ademt zeer goed en zorgt er met de reflecterende stukken voor dat je goed zichtbaar bent in het donker.

 

3

Sportful Luna Softshell Fietsjack

 

De afgelopen 12 maanden meer dan 50 keer verkocht!
Door het warme Thermdrytex materiaal ideaal voor de frissere omstandigheden
Dit jack is winddicht en toch goed ademend
X Dit jack is niet geschikt voor temperaturen lager dan 5 graden

Dit Sportful Luna Softshell Fietsjack is perfect om op de fiets te kunnen stappen op de frissere dagen. Het jack is winddicht, ademend en isoleert goed. Uitermate geschikt voor temperaturen tussen de 5 en 15 graden. Om ook op de schemerige momenten veilig te kunnen fietsen beschikt dit jack over voldoende reflecterende delen.

 

>>

Maak je outfit compleet met een goede fietsbroek!

 

Op zoek naar een bijpassende fietsbroek? De FUTURUM Bib Shorts 4 Seasons is geschikt voor iedereen die in alle omstandigheden op de fiets stapt. Ideaal wanneer het weer onberekenbaar is en wanneer de wind en regen het winnen van een heerlijk voor- of najaarszonnetje. Ook voor dames biedt FUTURUM uitstekende fietsbroeken. Combineer deze met een set goede beenwarmers om alle omstandigheden te doorstaan!

 
 

 

Blogs uitgelicht

FUTURUM Led Lights: laat je goed zien onderweg!

Ook wanneer het donker is of schemert wil jij lekker kunnen trainen om je #mychallange te behalen. De FUTURUM LED Lights zorgen ervoor dat je altijd goed zichtbaar bent voor je medeweggebruikers!

Verder lezen ➝

Blog top 3

Review: Lezyne fietsverlichting

Lezyne fietsverlichting: terecht super populair dankzij de uitstekende functionaliteit en solide constructie. Maar welk model is nou het meest geschikt voor jou? Ontdek het in deze review!

Verder lezen ➝

Snel herstellen? Kies voor FUTURUM Recovery Lotion!

Als jij volop aan het trainen bent voor je #mychallenge dan krijgen je spieren en pezen het zwaar te verduren. Met de nieuwe unieke FUTURUM Muscle Recovery Lotion krijgen ze de mogelijkheid om optimaal te herstellen!

Verder lezen ➝

Bikefitting: ontdek de voordelen

Een bikefitting biedt ontelbare voordelen voor zowel de beginnende fietser als de ervaren wedstrijdrenner. Wij zetten je perfect op de fiets. Of je nu een meting wilt voor de mtb, race-, triathlon- of crossfiets, het kan allemaal.

Verder lezen ➝