FuturumShop.nl gebruikt cookies voor een betere winkelervaring. Deze melding niet meer tonen.
Voor 23:59 uur besteld, morgen GRATIS bezorgd!
FuturumShop - Sport is our passion
FuturumBlog | Mechanic Monday - Remschijven monteren
#
 

Mechanic Monday - Remschijven monteren

22-12-2016, door: Tossa Heessen


Mechanic Monday is in het leven geroepen om jou als fietser op weg te helpen. Dit doen we door Mechanieker Workshops maar ook door middel van Mechanic Monday video’s die je kunt vinden op ons YouTube kanaal! Ook dit najaar vind je op ons blog weer een gloednieuwe serie van Mechanic Monday video’s! In deze aflevering laten we zien hoe je de remschijven van je MTB kunt vervangen!

Hoe gaat dat in zijn werk?

Er zijn twee soorten remschijven verkrijgbaar: met een centerlock bevestiging, of een zesbouts bevestiging.

Centerlock bevestiging

Om een remschijf met centerlock bevestiging te monteren heb je een bracketsleutel nodig. Daarmee kan je het schroefdraad in het midden eenvoudig losdraaien. Vervolgens neem je de sluitring eraf en monteer je de nieuwe remschijf met de sluitring en eventueel iets montagepasta. Draai de remschijf vervolgens met circa 40 newtonmeter weer vast (voer evenveel kracht uit als bij de montage van je cassette).

Zesbouts bevestiging

Voor het monteren van de zesbouts remschijf neem je een torxsleutel om de boutjes los te halen. Zorg er zowel bij het los- als vastdraaien voor dat je altijd de overliggende schroefjes als eerste losmaakt om ervoor te zorgen dat de schroefjes evenredig vast en los worden gedraaid. Draai ze na het plaatsen van de nieuwe remschijf vervolgens op dezelfde wijze weer vast met iets montagepasta.

Heb je nog aanvullende vragen? Aarzel niet en neem gerust contact op met onze klantenservice!Misschien iets voor jou?


Blogs uitgelicht

De Nieuwe 2017 Mountainbikes van Cube

Elk najaar worden weer nieuwe modellen gepresenteerd van elk fiets merk, zo ook van Cube. De nieuwste mountainbikes staan inmiddels op onze site en ook de racefietsen komen snel online. Wat zijn de nieuwe features van 2017 en welke mountainbike past het beste bij jou rijstijl.

Verder lezen ➝

Blog top 3

Nieuw: FUTURUM Neck Warmer Joris

Buiten is de temperatuur al weer flink gedaald en je wilt natuurlijk lekker blijven doorfietsen. Een warme nek is dan wat we willen, daarom komen wij nu met twee Neck Warmers die zorgen dat jij altijd kan blijven doorfietsen: De FUTURUM Neck Warmer Joris!

Verder lezen ➝

Daag jezelf deze herfst uit - #mychallenge

De herfst is begonnen en de temperaturen zullen langzaam dalen. FUTURUM helpt jou om deze periode alles te geven wat je in je hebt. Stel een uitdaging en deel deze met ons en de rest van de wereld: #mychallenge.

Verder lezen ➝

Keuzehulp: Mountainbike schijfremblokken

Om jou te helpen bij het maken van een juiste keuze geven we in onze rubriek ‘keuzehulp’ een aantal producttips en leggen we uit waar je op moet letten. In deze blog kijken we naar de schijfremblokjes!

Verder lezen ➝