FuturumShop.nl gebruikt cookies voor een betere winkelervaring. Deze melding niet meer tonen.
FuturumShop - Sport is our passion
FuturumBlog | Keuzehulp - Fietsen met temperaturen rond het vriespunt
fietskleding
 

Keuzehulp: fietsen met temperaturen rond het vriespunt

15 december 2016, door: Martin Faes


Hoewel het alweer midden december is, nodigen de temperaturen nog altijd uit om naar buiten te gaan en de nodige kilometers weg te trappen. Laten we er nog snel van profiteren voordat de temperaturen rond het vriespunt weer hun intrede doen. Bereid je echter alvast tijdig voor op het koudere weer, zodat je gewoon lekker door kunt blijven trappen. Wij helpen je als dé shop voor wielrenners en mountainbikers op weg!

Ondershirt

Laten we beginnen met het ondershirt, misschien wel hét belangrijkste kledingstuk wanneer je er met de fiets op uit trekt. Bij FuturumShop weten wij als geen ander dat je met een uitdagende challenge graag het maximale uit jezelf haalt. Daarom kwamen wij met de comfortabele Base Layers voor dames en heren van ons eigen merk FUTURUM. Deze ondershirts zijn werkelijk van een heel ander niveau dan dat je gewend bent. Ze zijn niet alleen rondgebreid - wat irritatiepunten voorkomt - , maar zijn ook nog eens voorzien van een unieke golvende structuur. Deze structuur zorgt voor een heerlijke warmte in de kou. Zweten is geen enkel probleem, want het vocht wordt razendsnel van het lichaam naar de tweede laag van de Base Layers getransporteerd. Daarnaast zijn deze shirts sneldrogend en nemen ze geen geurtjes aan. Hoogwaardige kwaliteit voor een zéér schappelijke prijs!

De Craft Be Active Extreme 2.0 ondershirts zitten in een wat duurder prijssegment. Deze ondershirts zijn de meest geavanceerde shirts van Craft met een heerlijke bewegingsvrijheid. De shirts hebben een atletische pasvorm en dankzij de plat gestikte naden worden irritatiepunten voorkomen. Hoe intensief je ook gaat fietsen, deze shirts helpen de temperatuur te reguleren en zorgen voor een snelle afvoer van overtollig vocht.

FUTURUM Base Layer Long Sleeve Black 2 Pack | ★★★★★ | Nicolaas

”Gisteren gekocht in de FuturumClub Amsterdam. Vanochtend om 06.30 uur even getest bij het lopen met de hond in het bos. Temperatuur iets onder het vriespunt. Deze Base Layer is comfortabel en zorgt voor de juiste lichaamstemperatuur! Sluit goed om het lichaam met mooi afgewerkte en echt zeer goed sluitende boorden. Een uitstekend product voor een prima prijs!”

Wil je graag meer weten?

Laat je dan inspireren op onze Fietskleding pagina!Fietsshirt lange mouwen

Nadat de keuze voor een geschikt ondershirt is gemaakt, volgt de volgende lastige keuze: een geschikt fietsshirt met lange mouwen. Hoewel, zo lastig is deze keuze niet. Veel heren kiezen momenteel voor de FUTURUM Jersey Long Sleeve Joris III, terwijl dames massaal aan de haal gaan met de recent gelanceerde Mara lijn van FUTURUM. Beide shirts hebben een ergonomisch ontwerp, wat inhoudt dat ze perfect op het lichaam aansluiten. Dankzij de siliconen gripper op het achterpand blijven de shirts netjes op zijn plaats, zodat jij je vol kan richten op het behalen van jouw challenges. Bovenal: zowel met het Joris als met het Mara shirt wil je gewoon gezien worden!

Het Castelli Perfetto shirt is een andere keuze die heren kunnen maken. Toegegeven, je betaalt aanzienlijk meer, maar dan heb je ook wat. Niet voor niets is dit fietsshirt het meest gedragen shirt in het profpeloton. Profiteer van een optimale aerodynamica en wees perfect beschermd tegen de wind en lichte regenval. De Perfetto blinkt ook uit in het ventilerende vermogen. Je zal het met dit shirt warm hebben, maar nooit té warm! Een vergelijkbaar shirt voor dames is het Trasparente 3 FZ fietsshirt. Ook dit shirt beschermt perfect tegen de snijdende wind dankzij de windstopper stof op de voorzijde van het shirt. Daarnaast ben je dankzij de reflecterende details extra goed zichtbaar.

Castelli Perfetto Fietsshirt Lange Mouwen Geel Rood Heren | ★★★★★ | Koen

”Goede aansluitende pasvorm, warm en toch licht jacket. Ook de waterbestendigheid is zeer goed. Een topaankoop!”Fietsjacks & Windbodys

Het FUTURUM Jacket Winter Joris is een echte aanrader als extra laag bovenop je fietsshirt met lange mouwen.Net als de FUTURUM Shirts kent dit comfortabele jack een ergonomisch ontwerp, zodat je gestroomlijnd op de fiets blijft zitten. En laten we eerlijk zijn. Dit jack moet bij iedere pedaalridder in de kledingkast hangen, al was het al vanwege de unieke retrolook met gave details. Dit jack voorkomt dat het lichaam afkoelt tijdens het fietsen en is zelfs casual te dragen! Is er geen regen voorspeld maar wel flink wat wind? Dan biedt FUTURUM uitkomst met de Windbody Joris III. Dankzij het lichte gewicht merk je niet dat je de body aan hebt. Op de rug vind je mesh materiaal terug dat voor een goede ventilatie zorgt. Profiteer van het verlengde achterpand dat extra warmte biedt en ga ook in het donker veilig op pad met behulp van de reflecterende elementen. Deze windbody kan ook als bodywarmer gebruikt worden door de mouwen er simpelweg af te ritsen.

Eerder spraken we al over het Perfetto fietsshirt voor heren. In de dameslijn heeft Castelli ook een heuse Perfetto opgenomen. Dit fietsjack is van absolute topkwaliteit. Zowel regen en wind zullen veel moeite moeten doen om dit jack te verslaan. Geniet van een heerlijke warmte tijdens jouw uitdagingen, welke wordt aangevuld met frisse lucht dankzij het hoge ademende vermogen. Daarnaast is er ook het Mavic Aksium Convertible fietsjack voor dames. Dit jack houdt het lichaam niet alleen warm, maar voelt ook nog eens erg zacht aan. Tijdens de ontwikkeling van het vest was comfort een absolute prioriteit. En dat is te merken ook! Vele klanten gingen er al mee aan de haal en profiteerden van een uitstekende bescherming tegen de wind en de met rits afneembare mouwen.

FUTURUM Jacket Winter Joris II Original Black | ★★★★★ | Adrie

”Erg fijne jas voor in de winter, met een goede onderlaag kan deze ook bij lichte vorst prima worden gebruikt worden. Zoals ook door anderen al werd aangegeven, het jack valt wat klein, dus ik heb het jack in XL ipv mijn gebruikelijke maat L. En de retro-look, daar houd ik van, heel anders dan de sporty look van de meeste fietsjacks. Nu met de aanbiedingsprijs super prijs-kwaliteitverhouding!”Fietsbroeken

Zonder goede warme broek fietsen is natuurlijk geen goed idee. Met de FUTURUM Bib Tights Mara lichten we gelijk een must-have voor de fietsende vrouw uit. Alles wat je zoekt in een goede fietsbroek vind je hierin terug. Het zeem is vervaardigd met behulp van de zogenaamde ‘Skyving’ techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat de drukpunten worden vermeden door het zeem te egaliseren. U begrijpt hem: erg comfortabel dus! Daarnaast zijn het zeem en de broek sneldrogend en voorzien van een zachte voering die ook over de rug loopt. De platgestikte naden voorkomen wrijving, wat het rijcomfort alleen maar bevorderd. Deze broek draag je het best in temperaturen tot het vriespunt. Daalt het kwik nog verder? Dan is de FUTURUM Winter Tights Blocker Joris II een ideale broek. Deze broek presteert op zijn best in temperaturen tot -10 graden. De zeem is gelijkwaardig aan de zeem in de Mara broek en ook deze broek is perfect winddicht en waterafstotend. Deze robuuste broek is verstevigd op de knieën om ook daar voor een goede bescherming te zorgen en eventuele blessures tegen te gaan.

Heren kunnen ook uitwijken naar de AGU Hiberno Winter fietsbroek met isolerend en vochtregulerend materiaal. De snijdende wind krijgt het zwaar te verduren in de strijd tegen deze broek met een hoge bewegingsvrijheid. Het Performer Red zeem heeft een hoge slijtvastheid en ondersteund de gebruiker goed, hoe lang de fietsrit ook is en hoe vaak de broek ook gebruikt wordt. Voor dames is de Element Thermo fietsbroek van Gore Bike Wear een andere keuzemogelijkheid. Met het voorgevormde ELEMENT WOMEN zeem profiteer je van veel comfort en warmte, terwijl overtollig vocht netjes afgevoerd wordt. De broek is ontwikkeld op basis van de vrouwelijke anatomie met een dubbele Thermo stretch laag op de knieën. Erg handig: de broek heeft een gepatenteerde sluiting die toiletbezoek een stuk gemakkelijker maakt!

FUTURUM Winter Tights Blocker Joris II Original Black | ★★★★★ | Patrick

”Een heerlijke warme broek voor winter. Ik heb er meegereden rond het vriespunt maar geen moment koud gehad. Het zeem is ook van goede kwaliteit. Een lange broek zoals deze zonder zeem zou ook perfect zijn zo kan ieder zijn eigen wielerbroek eronder dragen, of een thermo lange broek eronder doen als het nog te koud zou zijn.”Accessoires

Met de FUTURUM Face & Neck Warmer worden jouw winterse fietstochten ontzettend aangenaam. Bescherm zowel je nek als gezicht tegen de koude wind en je bent klaar om prestaties te gaan leveren. Deze Face & Neck Warmer is op diverse manieren te gebruiken, bijvoorbeeld ook als hoofdband en helmmuts. Bescherm naast je gezicht ook je voeten. De FUTURUM Overshoes Wind Joris II zorgen ervoor dat jouw voeten niet als ijsklompjes gaan aanvoelen. Deze overschoenen houden maar liefst 98% van de wind tegen dankzij het winddichte Polartec materiaal. Uren fietsen in slechte omstandigheden? GripGrab biedt de oplossing met de Neoprene Winter Handschoenen. Dankzij het 3 millimeter dikke neopreen blijven jouw handen warm, zelfs als de handschoenen natgeregend zijn! Tot slot maak je jouw outfit helemaal compleet met de FUTURUM Helmet Hat Joris II. Ideaal om ook de lucht die door de ventilatieopeningen van de helm komt tegenstand te bieden.

FUTURUM Overshoes Wind Joris II Original Black | ★★★★★ | Bas

”Heb zowel de waterdichte als deze overschoenen. Allebei erg fijn. Wat ik vooral fijn vindt bij deze winddichte overschoenen is dat ze heel makkelijk aan en uit gaan. De voorkant zit als het ware niet volledig vastgenaaid waardoor ze heel makkelijk aangaan en de wind volledig tegenhouden. Sinds deze overschoenen ben ik eindelijk verlost van koude voeten. Gebruik ze momenteel vooral veel.”Blogs uitgelicht

De Nieuwe 2017 Mountainbikes van Cube

Elk najaar worden weer nieuwe modellen gepresenteerd van elk fiets merk, zo ook van Cube. De nieuwste mountainbikes staan inmiddels op onze site en ook de racefietsen komen snel online. Wat zijn de nieuwe features van 2017 en welke mountainbike past het beste bij jou rijstijl.

Verder lezen ➝

Blog top 3

Nieuw: FUTURUM Neck Warmer Joris

Buiten is de temperatuur al weer flink gedaald en je wilt natuurlijk lekker blijven doorfietsen. Een warme nek is dan wat we willen, daarom komen wij nu met twee Neck Warmers die zorgen dat jij altijd kan blijven doorfietsen: De FUTURUM Neck Warmer Joris!

Verder lezen ➝

Daag jezelf deze herfst uit - #mychallenge

De herfst is begonnen en de temperaturen zullen langzaam dalen. FUTURUM helpt jou om deze periode alles te geven wat je in je hebt. Stel een uitdaging en deel deze met ons en de rest van de wereld: #mychallenge.

Verder lezen ➝

Keuzehulp: Mountainbike schijfremblokken

Om jou te helpen bij het maken van een juiste keuze geven we in onze rubriek ‘keuzehulp’ een aantal producttips en leggen we uit waar je op moet letten. In deze blog kijken we naar de schijfremblokjes!

Verder lezen ➝